Il Volo för Italien 2015!

2015-02-15 (söndag)
Italien Strax efter att Il Volo vunnit finalen av “Sanremofestivalen 2015“:s Campioni-kategori, se resultatet här, så meddelade gruppen att de tackat ja till att representera Italien i Eurovision Song Contest 2015.

Vilket bidrag de kommer att tävla med i Wien har ännu ej avslöjats, men om de väljer att ställa upp med “Grande Amore” som de vann Sanremofestivalen med så lär de behöva korta ner den en smula då den överstiger de tillåtna 3 minuterna.

Länkar till smakprov på låtar med Il Volo:
Grande amore“, Il Volo (video)
Grande amore“, Il Volo (final-framträdande Sanremofestivalen 2015)
We Are Love“, Il Volo (video)

Schlagerpinglan: Om ni är intresserade av att läsa på lite om denna skönsjungande trio så rekommenderar jag, som vanligt, wikipedia. 😀 Själv väntar jag bara på att de ska meddela att de väljer att ställa upp med Sanremo-vinnaren samt att de låter den vara på italienska. Anledningen till att jag personligen saknade Italien i ESC var just p.g.a. språket så nu när de är med så tycker jag gott att de kan dela med sig av det. 🙂

Mer om Italiens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 hittar ni här: “Italien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Il Volo för Italien 2015!”

 1. Daniel

  Oj, Italien blir starka. Månne en vinnare?

 2. Nathalie

  Jag håller tummarna för Grande Amore! Så vacker!

 3. Micke

  My oh my! Vilken växare. Måste ändra min rankinlista igen och även ta in Serbien: Fantastiskt! Jag tycker om nio av tretton finalklara bidrag. Det tionde är också helt ok. 11-12 inga höjdare och endast 13 tycker jag är dåligt.

  MIN LISTA

  1. Frankrike
  2. Italien
  3. Danmark
  4. Schweiz
  5. Nederländerna
  6. Serbien
  7. Island
  8. Cypern
  9. Malta
  10. Georgien
  11. Vitryssland
  12. Albanien
  13. Makedonien

 4. Daniel

  Och här är min lista som den ser ut just nu. Den kommer att ändra sig med tiden, var så säker. Listan bygger på att Italien väljer Grande Amore. Skickar Italien den låten vinner de nog hela klabbet. Enda orosmolnet som jag ser det är hur de ska koka ner den till 3 minuter utan att förstöra den.

  1. Italien
  2. Frankrike
  3. Georgien
  4. Cypern
  5. Malta
  6. Schweiz
  7. Nederländerna
  8. Albanien
  9. Makedonien
  10. Vitryssland
  11. Serbien
  12. Island
  13. Danmark

 5. Schlagerpinglan

  OM Italien väljer att skicka Grande Amore ser min lista ut enligt följande (med nio låtar som jag tycker bra om och fyra som inte riktigt fungerar än):

  1. Frankrike: “N’oubliez pas”, Lisa Angell
  2. Nederländerna: “Walk Along“, Trijntje Oosterhuis
  3. Italien: “Grande amore“, Il Volo
  4. Danmark: “The Way You Are“, Anti Social Media
  5. Schweiz: “Time to shine“, Mélanie René
  6. Vitryssland: “Time“, Uzari & Maimuna
  7. Cypern: “One thing I should have done“, Giannis Karagiannis
  8. Island: “Unbroken“, María Ólafsdóttir
  9. Makedonien: “Lisja Esenski“, Daniel Kajmakoski

  10. Georgien: “Warrior“, Nina Sublatti
  11. Serbien: “Ceo Svet Je Moj“, Bojana Stamenov
  12. Malta: “Warrior“, Amber
  13. Albanien: “Diell“, Elhaida Dani

 6. Micke

  Daniel: Har du lust att svara på en fråga angående din lista 🙂 Respekterar givetvis din åsikt men jag undra över din jumboplats för Danmark. Är den på grund av låten, artisterna, båda delarna eller något annat? Jag kan erkänna att jag haft problem med pojkbandsstuket men jag har lagt det åt sidan på grund av att jag helt enkelt tycker låten är bra och det är ju det primära 🙂

  Detta får mig att komma till en grej jag skrev om tidigare. Jag hyllar Europa utanför Norden som fortfarande inte lagt sig platt för inflytandet som härskar i stora delar av Norden och främst då i _____

  Nu vill jag inte att ni ska tro att jag är stöddig och menar på att jag vet bättre än andra i allt. Definitivt inte. Jag tror inte ens jag platsar på övre halvan när det gäller sånt men en sak har jag i alla fall rätt om.

  Jag kallar det åldersnojefestivalen eller babyfestivalen som en polare är hårdare i sitt omdöme om. Sanningen är tyvärr den att ingen över 35 år kan vinna MF. Än mindre nu efter det jag fått berättat för mig av polare. Detta att de har en “häftig” ny röstningsapp. My oh my. Det är ju verkligen rätt väg att gå. Kidsen i alla hem jublar.

  Har sagt det många gånger och senast tog jag Andreas Jonsson som exempel. Låtar som skulle ha kunnat skrivits av honom har gång på gång gått bra i ESC men eftersom Andreas är över 35 år har han inte ens chans att vinna MF. För några veckor sedan sa jag här att nu ska det bli skoj att se hur Danmark reagerar med ännu en “Andreas Jonsson” låt och nu med småpojkar. Eftersom de är unga gav jag dem stor chans och än en gång var det rätt när det gäller den här “teorin” (Säg hellre fakta) för det är vad det är

  Frågan till dig Daniel är vad hade du tyckt om låten om exempelvis Andreas Jonsson varit artisten? Som sagt gillar du inte låten är det givetvis din sak och inget jag har med att göra. Men jag undrar ändå 🙂

 7. Micke

  Jädrar va kul att se att vi åtminstone är tre som håller Frankrikes bidrag så högt 🙂

 8. Daniel

  För mig är alla lyssningsbara förutom Danmark. Den låten är hemsk. Men smaken är som vanligt olika för jag ser att ni har den högt upp båda två. För mig är soundet alltför gammalmodigt, tempot segt och stagingen ful. Jag tvivlar på att jag någonsin hittar fram till den låten.

 9. Daniel

  Micke, Andreas Jonsson är inte någon favorit hos mig. men har han en bra låt så kan jag rösta på honom……och med appen trots att jag inte är en kiddo 😉

 10. Micke

  Ok tack för svaret 🙂 För min del är det hela grejen med ESC. En plats med gammal och ny musik för alla generationer. En bubbla man lever i under några månader. Därefter går man tillbaka till den musik man normalt lyssnar på, vilket inte är mycket från det här 🙂

  Andreas Jonson är ingen favvis för mig heller direkt. Han har dock haft massa bra låtar i MF men de får aldrig komma till skott just för åldersnojan i MF. Mängder med Andreas Jonson liknande låtar från andra länder har dock kommit fram och gått bra i ESC. I Norden funkar det dock bara om artisterna är yngre vilket åter igen visade sig i Danmark.

  Tog lång tid innan jag kunde sluta skratta när jag hörde detta om appen. Det var inte länge sedan jag såg Björkman framträda i morgonsoffan i TV och oroa sig över att kidsen tar över allt mer när det gäller röstningen och att något måste göras. Vad görs? De fixar den där appen 🙂 Det är ungefär som att ligga under med 5-0 i fotboll i halvlek och i pausen prata om att nu jävlar måste vi göra mål. Den nya taktiken blir att dra tillbaka tre mittfältare till försvaret och ta bort anfallarna. Så dum skulle inte ens jag vara 🙂

 11. Daniel

  Men Micke….nu drar du igång på stora trumman igen ;-)….nu ser ju inte du på melodifestivalen så du har kanske svårt att förstå vad jag syftar på nu, men den stora kids-favoriten på förhand i lördags med dokusåpadeltagarna (Samir & Victor) kom bara till andra chansen,trots appen.Jag tycker det visar på att appen fungerar. Är det bara en bra låt så är vi många andra som också röstar, inte bara kidsen. Och det är många vuxna idag som har vuxit upp med datorer och teknik, som prövar nya saker lika mycket som de yngre.

 12. Daniel

  ….sen har ju båda de gamla rävarna Jessica Andersson och Magnus Carlsson gått vidare i tävlingen och de är ju inga tonåringar direkt…

 13. Micke

  Daniel 🙂 Sorry jag har svårt att dölja min besvikelse över utvecklingen runt allt med MF. Tänker gång på gång att nu säger jag inget mer om det men så händer nåt som med appen och då dyker den där lille jäkeln som sitter på axeln upp igen. Ska försöka släppa det men samtidigt Daniel du kommer aldrig att få mig att tro att appen är lika över generationerna så att säga. Kidsen är och förblir nummer ett när det gäller sånt där. Har inte fullt med men nån sa till mig att man får rösta 80 gånger. Är det verkligen sant? Vem tror du i så fall troligast röstar 80 gånger av Molly 14 år, Robban 29 år, Erika 44 år, Dennis 59 år eller Siv 74 år? 🙂

  Daniel om Jessica eller Magnus vinner MF ska jag bjuda dig på en fika. Bara säg tid och plats 🙂 No way in hell hell när det finns snubbar under 30 år som gör sig på bild som Erik Saade (totalt befriad från sångröst) och Måns Zelmerlöw. Finns säkert andra också men jag vet inte vilka som deltar i år.

  Jag har aldrig gillat Magnus Carlsson och hans eviga robotdansnummer men det jag ger honom (lyssna nu Schlagerpinglan) 🙂 är att han åtminstone har en bra sångröst men han har inte åldern inne längre för MF.

  Vad jag däremot kan säga är att min regering “tjatar” på mig om att jag hade gillat tre låtar i år om jag bara lyssnat 🙂 En av dem lär ha gått vidare nu i helgen och en var tydligen en rockig sak som åkte ut i helgen. Den tredje var veckan innan och den hörde jag trettio sekunder på och den lät lovande. En tjej och en operakille.

  Nog nu om detta. Jag ska försöka låta er ha MF ifred. Shame on me

 14. Johanna

  @Micke: Med appen kan man bara rösta fem ggr per bidrag och endast när bidraget framförs. Sedan på telefonnumren kan man rösta 20 ggr per låt och och nr, det finns 2 n0 + 2 sms-nr så ja, det blir många ggr men med just appen är det bara fem ggr per bidrag..-) ville bara förtydliga detta:-) Och Molly 14 år kommer inte rösta på det telefonnumret som kostar typ 9-10 kr per samtal (eller vad det nu är) det kan jag nästan lova:-)

 15. Micke

  Johanna: Tack för informationen 🙂 Att kidsen regerar MF numer är fullkomligt solklart för mig men samtidigt har det väl fått mig att smälta den mesta skit jag hör som än mer stöder det. Tog därför kanske lite väl lätt till mig detta jag hörde om kids och app från polare och inte minst från ett par kända journalister. Tack för ditt förtydligande.

  Jag drar iväg från Sverige ikväll så ni ska slippa mitt gnäll nu om MF 🙂 Kommer dock att komma tillbaka och tjata som vanligt om ESC när jag kommer hem så ni slipper mig inte helt och hållet. Slinker jag in på MF igen så säg bara till 🙂 Jag hatar egentligen inte MF utan det är bara besvikelse för att det inte håller så som ESC fortfarande gör. Jag älskade MF lika mycket som ESC tidigare. Titta exempelvis på de 13 klara bidragen. Inte många av dem hade fått en rättvis chans i MF.

  Sen är det också så att när man väl får in negativa känslor är det svårt att få bort dem och man reagerar negativt på saker man egentligen normalt hade skitit fullständigt i. Ett exempel som drabbade mig var det eviga “Nu köööööör vi” Vet inte ens om det är kvar 🙂 Jädrar det kröp i mig varje gång jag hörde det.

  Är jättepositiv hittills som sagt angående ESC. 13 klara bidrag och bara ett jag tycker är dåligt. Var mest orolig för Cadem från Island och spoon-gossarna från Ungern. Förstnämnda är i alla fall borta nu 🙂 Svårast är som sagt Irland. Erikas låt är i en egen division men samtidigt den är inte skriven av en irländare vilket får det att klia i mig 🙂 Såg i förhandstipsen att det ska stå mellan Erika och Nikki. Skojar de? Är den senare en låt eller ett primalskrik?

  Ha det så trevligt med ESC och MF i helgen alla. Ser förresten att Andreas Jonsson gör ett nytt försök. Det hade jag inte trott. Lycka till Andreas. Du lär behöva det.

 16. Johanna

  Haha Micke- Jag gillar dina kommentarer! Och jag undar också varför Nikkis låt verkar vara favoriten på Irland? Sedan håller jag inte med om att det är ett bra ESC-år, men det börjar bli bättre. Mitt problem är inte att låtarna är dåliga- mitt problem är att de inte är direkt bra heller. Det är mellanmjölk alltihopa och de enda jag verkligen gillar är Litauens låt(om de nu lyckas välja rätt artist med) Cypern och Italien(om det verkligen blir Grande Amore och att den blir på italienska)samt Frankrike. De andra är så tråkiga och mellanmjölkiga att jag hellre hade haft ett gäng riktigt dåliga låtar än dessa!:-)

 17. Rickard

  Detta är en mycket bra låt! Kraftful och med artister som verkligen kan sjunga (Ingen garanti för denna tävlingen)! Heja Italien och hoppas ni kommer tillbaka till toppen i år! 🙂

 18. Rickard

  Detta är en mycket bra låt! Kraftful och med artister som verkligen kan sjunga (Ingen garanti för denna tävlingen)! Heja Italien och hoppas ni kommer tillbaka till toppen i år! 🙂

  Min topp 3

  1. Italien
  2. Frankrike
  3. Albanien

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se