Litauen I lördags bestämde sig Litauen, med hjälp av 50/50 jury- och teleröster, för att skicka låten “This Time” till Eurovision Song Contest 2015.

Vid låtfinalen av “Eurovizija 2015” fick alla de tre kvarvarande artisterna, Monika Linkytė, Mia och Vaidas Baumila, göra sina egna tolkningar av de tre final-låtarna innan omröstningen skedde. Denna vecka satt dock alla artisterna säkra och återses vid finalen den 21:a februari då det avgörs vem som får tävla med “This Time” i Wien.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till showens framträdanden.

Resultatet av Litauens nationella ESC-uttagning 2015 – Låtfinalen (14:e februari)
Placering, Låt: Juryröster Teleröster Summa
1. “This Time” MiaMonikaVaidas (3+2+3+3=11) 12 p. (1 429) 12 p. 24 p.
(Vytautas Bikus, Monika Liubinaitė)
– – –
2. “The Right Way MiaMonikaVaidas (2+3+2+1=8) 10 p. (319) 8 p. 18 p.
(Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson)
3. “Dangerous (S.O.S.) MiaMonikaVaidas (1+1+1+2=5) 8 p. (898) 10 p. 18 p.
(Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Amir Aly)
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Personligen tyckte jag att Mia gjorde den bästa tolkningen av “Dagerous” medan både Vaidas och Monika fick till riktigt bra versioner av “The Right Way“. Det var dock aldrig någon tvekan från min sida om att kvällens bästa låt var “This Time“, i alla fall när det var Vaidas som framförde den, och lyckligtvis så var även juryn och tittarna inne på den linjen.

Så långt allt väl. Nu gäller det bara att Vaidas inte blir alltför självsäker utan levererar 100% även i finalen så att Litauen kan skicka en riktigt intressant kombination till Wien. Men i och för sig, skulle någon av tjejerna överraska med en oväntad tolkning på lördag så kanske det kan fungera det med. Vad jag sett så här långt så bör det dock bli en helt odramatisk final, men man vet aldrig. 🙂

Mer om hur Litauen väljer ut sitt Eurovisionbidrag för 2015 hittar ni här: “Litauen i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Litauen 2015: Resultatet av Låtfinalen”

  1. Johanna

    Jag älskar denna låten och Litauen har överraskat mig genom att välja den. Nu måste de bara välja Vaidas också så kommer jag nog få en ny topp 5 låt i år! Det var den enda av låtarna jag gillade. Och om man bortser från förra året tycker jag att Litauen verkligen har gått framåt i ESC de sista åren med både Andrius Pojavis och Donny Montell som var riktigt bra!

  2. Adri

    Om bara en av dem skickas så håller jag tummarna för Vaidas, men min personliga favorit av versionerna jag hört var duetten mellan Vaidas och Monika så jag hoppas att båda dem två skickas, på något sätt. 😛 vet inte hur det skulle gå till att två vinner men jag hoppas det! annars får Vaidas skickas ensam (så kanske Monika kan vara i kören 😛 )

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se