sverige Schlagerpinglan: På lördagskvällen avgjordes den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2015. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på inte bara de bidrag som åkte ur Östersunds deltävling utan även de som gick till Andra Chansen.

Till Final:
“Jag är fri (Manne Liem Frije)“, Jon Henrik Fjällgren
“Don’t Stop“, Isa

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Bring Out the Fire”, Andreas Weise
I See You“, Kristin Amparo

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Insomnia”, Ellen Benediktson
6. “För din skull”, Kalle Johansson
7. “Living To Die”, Andreas Johnson

Mellanakter m.m.:
Vi som jobbar här – öppningsnumret
Se Sannas sanna jag
Se första vinnarintervjun med Jon Henrik Fjällgren
Se första vinnarintervjun med Isa

1. “Insomnia“, Ellen Benediktson (blev 5:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Går man bara efter hur det såg ut så får bidraget ganska bra betyg av mig för det var både snyggt och högambitiöst gjort. Låtmässigt så har den tyvärr ännu inte nått fram till mig men den blir bättre och bättre för var gång. Hade den gått vidare i tävlingen så hade jag förmodligen fått grepp om “Insomnia“ lagom till Andra Chansen, men tydligen var det fler än jag som behöver ge låten ytterligare några lyssningar.
Betyg: 3+/5

2. “För din skull“, Kalle Johansson (blev 6:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Själva låten var lite småtrevlig och enkel att ta till sig och jag kommer förmodligen att lyssna på den både en och två gånger i sommar. När det gäller framträdandet så var även det bra, utan några direkta fel att peka på. Det hela kändes dock lite väl tamt och förinspelat och berörde inte speciellt mycket. En bra radiolåt är det dock.
Betyg: 3+/5

3. “Bring Out the Fire“, Andreas Weise (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Att “Bring out the fire” skulle gå vidare kom som en liten överraskning för mig. Visst tyckte jag att det hela vara snyggt framfört och visst kan Andreas både sjunga och showa. Jag tyckte dock, trots att melodin var trevligt medryckande, att det blev lite väl enformigt i längden.
Betyg: 3+/5

4. “Living To Die“, Andreas Johnson (blev 7:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: En av mina final-favoriter blev inte bara utslagen utan hamnade sist av alla och jag kan inte riktigt förstå vad som hände här. Andreas speciella sångstil, de markerande trummorna och den fina texten borde var för sig resultera i mängder med röster och tillsammans såg jag det som ett garanterat finalbidrag. Andreas bästa bidrag i MF genom tiderna levererades säkert och med en passande scenshow och fick minst röster av alla. Förklara det gärna för mig, om nu någon vet hur det kunde gå till.
Betyg: 4/5

5. “Don’t Stop“, Isa (Till Final) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Det där speciella jag tyckte fattades i “Don’t Stop” när jag lyssnade på 2:30-versionen kom lyckligtvis fram vid liveframträdandet och med tanke på att Isa gick direkt till final så var jag inte ensam om att se det. En uppiggande låt som var snyggt framfört av en självsäker sångerska som verkligen “gick genom rutan”. En självklar finalist, i alla fall nu när Johnson så snöpligt inte fick vara med längre.
Betyg: 4-/5

6. “I See You“, Kristin Amparo (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Efter att ha läst så många hyllningstexter om denna låt så var förmodligen mina förväntningar alltför höga och det kan eventuellt vara därför som jag fick känslan av “var det allt?”. Vad gäller texten och hela numret så var det ett mycket fint bidrag men tyvärr, själva låten var inte alls i min smak.
Betyg: 3/5

7. “Jag är fri (Manne Liem Frije)“, Jon Henrik Fjällgren (Till Final) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Lika förvånad/besviken som jag blev av Johnsons resultat lika glad blev jag över att se att kvällens klart bästa låt fick den finalplats den förtjänade. “Jag är fri“ var den enda av deltävlingens låtar som riktigt berörde mig och här var tårarna inte långt borta, så vackert det lät. Alla distraktionerna runt om kändes däremot väldigt överflödiga då det hade räckt med Jon Henrik Fjällgren ensam på scen med eventuellt lite naturbilder i bakgrunden. Ett bidrag som mycket väl skulle kunna ge både Saade och Mariette en match i finalen.
Betyg: 4+/5

Schlagerpinglan: Denna tredje deltävling visade sig bli en liten berg-och-dal-bana känslomässigt där resultatet gav tillfällen till tjut av både besvikelse och glädje. För tillfället nöjer jag mig med att konstatera att jag tycker att både Isa och Jon Henrik Fjällgren var två värdiga finalister och väntar med att försöka lösa Andreas Johnson-mysteriet tills i morgon. 😉

Vad gäller själva programmet i stort så har jag fortfarande inte fått grepp om Filippa Barks humor och även om det kändes som att mellanakterna hade mindre underhållningsvärde denna gång så kommer Sanna och Robin att få ett mycket högt betyg när Melodifestivalen 2015 ska sammanfattas. Som vanligt finns det m.a.o. utrymme för förbättringar men i jämförelse med förra årets festival så borde SVT vara väldigt nöjda så här långt. 🙂

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Sverige i ESC 2015” – “Melodifestivalen 2015

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2015: Deltävling 3”

 1. Adri

  Nä, ännu en gång kan jag inte få lite tur i mello-sammanhang. Eftersom nästan(!!) alla mina favoriter var i final 2014 så verkar det “rättvist” att ingen av mina favoriter (förutom Mariette) ska dit i år (i alla fall inte direkt dit).

  Aja, Ellen kom till andra röstningsomgången och med tanke på att jag trodde att hon skulle komma sist så får det väl ses som en positiv överraskning. Kristin är fortfarande bäst tycker jag men jag vågade aldrig tro på den när andra gjorde det, fram tills framträdandet. Tyvärr höll det inte hela vägen utan hon blev trea eller fyra (tror faktiskt trea) och jag hoppas, hoppas, hoppas (och tror faktiskt) att hon har väldigt goda finalchanser.

  Om man har läst mina kommentarer denna vecka så kan man inte heller undgått att jag inte gillade det Andreas Weise hade att komma med och jag tycker att han hade årets enda (hittills) dåliga låt så för mig var han utan konkurrens den sämsta och andra chansen-platsen borde gått till någon annan kan jag tycka. Men förhoppningsvis röcker det inte hela vägen för honom.

  Absolut bästa startfältet hittills btw! 😀

 2. Adri

  Får trösta mig med faktan att både Litauen och Estland valde bästa möjliga kandidater och är nu etta och tvåa på min topp 15 av hittills valda bidrag 😀

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… man kan inte ha tur alltid men även jag tyckte att de två ESC-bidrag som valdes ut i kväll blev riktigt bra (även om jag hoppats på ett solonummer av Vaidas).

 4. André

  Vi tycker i princip exakt likadant den här veckan Pinglan, (det enda vi är oense om är Andreas Weise som jag inte gillade).
  Hade väldigt höga förväntningar på Kristin Amparo efter allt som skrivits om henne men när hon var färdig kände jag bara: Var det där allt? Jaha?
  Flera verkar ha beskrivit den som en av de bästa balladerna någonsin i Mello, men för mig var den inte ens i närheten av samma klass som tex “Undo”, “Empty Room” “Moving on” och “Hon har inte”. (Ja, det är mina favoritballader från Mello, nu vet ni det haha). Får se om Kristins låt växer i andra chansen, för ikväll förstod jag inte alls alla hyllningar.
  Jag föredrog helt klart Andreas Johnsons ballad isåfall, som jag precis som du sörjer just nu. Tanken hade slagit mig att han tyvärr kunde åka ut i den här konkurrensen, men sist var verkligen chockerande’ och orättvist. Jättefin låt, snyggt framträdande, helt felfritt. Kanske den inte gick igenom rutan? Kanske tyckte folk det var för händelsefattigt? Kommer iaf inte förstå hur den kunde bli sist. Hade jag fått bestämma hade den gått till final tillsammans med Jon Henrik.
  Jon Henrik ja…så himla annorlunda, så tokigt, så unikt, så charmigt och så roligt! Tycker det är så kul att något som härstammar från Sveriges urbefolkning får komma fram och representera den delen av kulturen på det här sätter och dessutom gå till final. Älskade det rakt av och tror han har goda chanser att vinna finalen! Hade varit otroligt roligt att tävla i ESC med något sånt här tycker jag!
  Isa då? Jag har inte riktigt förstått vad som är så märkvärdigt då de känns som vilken låt som helst men samtidigt måste jag erkänna att jag tyckte lite bättre om den när hon sjöng igen och det hörs på lång väg att det är en hit, så visst varför inte? Är ok att den är i final trots att det inte är någon personlig favorit hos mig.

  Med risk för att bli lite långdragen vill jag påpeka att jag nu känner att samtliga finalister (utom Jessica Andersson) tillför något till tävlingen och faktiskt har bra låtar. När jag dock ser på nästa veckas startfält och på vilka som är i andra chansen blir jag lite mer skeptisk. Måns Zelmerlöw är verkligen den enda som är intressant nästa vecka enligt mig. Känner ingen förväntan eller spänning inför någon av de andra artisterna, det säger en hel del att jag som ungdom har bäst koll på Hasse Andersson utav Måns konkurrenter. När jag sedan ser på andra chansen deltagarna blir jag något förfärad: Dolly Style och Samir tycker jag inte borde vara med i tävlingen till att börja med och Weise och Kristin fastnade jag inte för, plus att nästa veckas artister (förutom Måns) verkar helt ointressanta…jag hade verkligen inte kunnat föreställa mig att jag skulle ha Behrang Miri och Linus Svenning som solklara favoriter i andra chansen och detta gör att jag saknar flera av de bidragen som åkt ut väldigt mycket (Andreas Johnson, Rickard Söderberg och Elize Ryd, Marie Bergman och Sanne Salomonsen för att nämna några). Förhoppningsvis är det någon annan än Måns som har bra låt nästa vecka men är som sagt skeptisk och i tanke på hur andra chansen då verkar utforma sig och det faktum att fyra låtar ska vidare därifrån i år så känns det oundvikligt att vi får några nedköp i final, vilket jag känner mig lite frustrerad på. Brukar inte vara den som pekar ut vinnare innan jag hört alla låtar men nu gör jag ett undantag: Jag är ÖVERTYGAD om att de som slåss om vinsten i finalen kommer vara Mariette, Jon Henrik och Måns Zelmerlöw!

 5. André

  Vill lägga till Molly Pettersson Hammar över den artister jag saknar också haha

 6. Schlagerpinglan

  @André, Det kommer att ta en lång tid innan jag förstår hur Andreas Johnson kunde åka ut direkt, även om förhandsoddsen visade på det så ville jag inte riktigt tro dem. Han, Rickard Söderberg och Elize Ryd är väl de jag själv saknar i finalen just nu medan det är Linus Svenning och förmodligen någon från deltävling 4 som jag hoppas går vidare från Andra Chansen. (Andreas Weise eller Samir & Viktor om jag måste välja någon, men det vill jag inte)

  De jag för tillfället hoppas att det kommer att stå mellan i finalen är just Mariette, Jon Henrik och Måns Zelmerlöw (och kanske Magnus Carlsson om låten växer till sig) så jag ser gärna att din övertygelse har rätt. 🙂

 7. Nathalie

  Tycker Sanna & Robin är så löjliga tillsammans. De förinspelade klippen, ska de föreställa underhållande? Snarkvarning säger jag. Filippa Bark tillför det töntiga. Kanske att hon är helt okej, men jag hör faktiskt inte vad människan säger!!! Är jag ensam om det?
  Och så låtarna:
  1. Ellen Benediktsson- Loreen rip-off. Helt okej låt, bra röst, men nja. (4/10)
  2. Kalle Johansson- Hans svensktopp låt tycker jag är en bra radiopop-dänga, den här gick mig dock spårlöst förbi! (2/10)
  3. Andreas Weise- Skaplig röst. Men jäklar så tjatig! (2+/10)
  4. Andreas Johnson- Nu får jag be om ursäkt, eftersom det verkar finnas några som gillar honom här. Men enligt moi är Andreas Johnson en av Sveriges mest överreklamerade artister. Dessutom är det något småsliskigt över hans utseende, något med den där jättekäften- sorry!!!- som jag har svårt för. Rösten tycker jag var medioker. Och låten gick in genom ena örat och ut genom det andra. (1/10)
  5. Isa- Låten tyckte jag var helt okej, lite Ace Wilder-inspirerad sådär. Helt okej alltså. Även om jag (38 år) kände mig jävligt gammal när hon hoppade omkring på scenen. (6/10)
  6. Kristin Amparo- Imponerande bra röst live. Men låten tyckte jag var ganska så anonym. Efter att ha läst Markus Larssons åsikter på Aftonbladet, så förväntade jag mig en betydligt starkare ballad. Men helt okej som sagt. (5+/10)
  7. Jon Henrik Fjällgren- Av publikens jubel kunde man tro att en världsartist hade entrat banan. Istället var där en liten blyg pojke som sjöng för mig något ganska så svårsmält. Refrängen var helt okej, men jag tror ärligt talat att jag hade föredragit Roger Pontare. Men han anses väl för gammal nuförtiden? (4/10)

  Sammanställning Semi 3 (inklusive programledarna):
  1. Isa
  2. Kristin Amparo
  3. Ellen Benediktsson
  4. Jon Henrik Fjällgren
  5. Andreas Weise
  6. Filippa Bark
  7. Kalle Johansson
  8. Sanna Nielsen
  9. Robin Paulsson
  10. Andreas Johnson

  Nu har jag sagt mitt. Jag tror jag klarar mig undan censurering en vecka till?, eller?
  Är inne på mitt femtioelfte försök att sluta röka, och brukar tyvärr, speciellt för min familj- bli en första klassens skräcködla på kuppen!
  Godnatt!

 8. Johan

  Det var en intressant deltävling som var halvt svårtippad (med undantag för Jon-Henrik vars finalplats bekräftades efter första publikreaktionerna vid introduktionen). Isas låt föll mig inte i smaken men den var effektiv och lätt att komma in i till skillnad från deltävlingens ballader och i efterhand känns det ganska självklart att den knep finalplatsen. Andreas var proffsig men låten skulle behövt en annan startplacering och ett svagare startfält för att få någon som helst genomslagskraft i ett ganska popigt fält.

  Om jag ska vara som mest kritisk gjorde det lite ont i gehöret under Amparos låt, något jag snappade upp tydligare i snabbgenomgången vilket borde innebära att jag blev lite berörd av den under själva framförandet. Markus Larssons cyniska analyser verkar ha träffat en tröskel här, för så berörd blev jag inte att gåshudsfaktorn var något att ens ta med i kalkylerna. Andra chansen var en rättvis placering och att jämföra den med “Moving on” är nog i närmaste laget en hädelse i mina ögon (och öron).

  Annars? Weise gjorde ett bra framträdande med en halvbra låt som enligt mig borde ha knipit finalen istället för Isa. Kalles låt föll mig inte alls i smaken och inte någon i mitt sällskaps smak heller och var nog den lättaste att placera innan första resultatet presenterades. Tippade att den skulle ta jumbo-platsen dock.

  Det starkaste startfältet hittills, tyvärr i relativismens namn. Tippar dock på att Jon-Henrik kommer gå segrandes ur detta vilket kan vara till fördel i ESC då vi äntligen får bjuda på lite svensk etno i kontrast till balkan- och östeuropas tonalitet. Ska bli intressant!

 9. Rebecka

  Jag tror röstningsappen används mest av yngre människor, därav att tex Andreas Johnson inte gick vidare. De sa att det var över 2 miljoner röster, borde vara pga appen. Men sen tycker jag inte att detta var en bra låt för att vara Johnson heller.

  Hoppas inte det finns någon liknande app i Eurovision.

  Roligt om vi skickar jojk, bara att man får hoppas att resultatet hade blivit högre än när Norge provade att skicka det och kom toksist 😀

 10. Rebecka

  Måste rätta mig själv. Givetvis kom inte Norge toksist,

 11. Jan-Åke

  Skickar som vanligt mina betyg på låtarna och vad jag tyckte om dem.

  Ellen Benediktsson – “Insomnia” 3/5 Låten är väl hyfsad, men den gör långt ifrån samma intryck på mig som hennes bidrag “Songbird” gjorde.

  Kalle Johansson – “För Din Skull” 1/5 Helt okänd artist för mig. Tyckte det var en ganska svag låt som inte alls fastnade hos mig.

  Andreas Weise – “Bring Out The Fire” 1/5 Jag tyckte låten blev tjatig och det var inte alls ett bidrag i min smak.

  Andreas Johnson – “Living To Die” 2/5 Ingen låt som gjorde något större intryck hos mig. Jag kanske är lite elak, men jag tycker många av hans låtar känns som om de är ganska llika varandra.

  Isa – “Don´t Stop” – 4/5 Också en helt okänd artist för mig, men en överraskning. Pigg och glad låt. Kul att den kom vidare, men att den gick direkt till final var nog kvällens största överraskning. Fast jag gillar att låten är i final.

  Kristin Amparo – “I See You” 4/5 Hon är också ganska okänd för mig, men vilken fantastisk sångröst. Låten fastnade inte så mycket, men jag tror det är en låt som blir bättre och bättre ju mer man lyssnar på den, så jag skulle bliförvånad om hon inte går till final via “Andra Chansen”.

  Jon Henrik Fjällgren – “Jag Är Fri (Manne Leam Frijje) 5/5 Låtar med trummor och lite annorlunda stil brukar gå hem hos mig. Mycket känsla i låten och jag gillar låten mycket, fast jag hörde inte riktigt vad de i bakgrunden sjöng och det är är lite synd. En av de bästa, (kanske det bästa), bidraget hittills i Melodifestivalen.

  Sanna och Robin fortsätter att göra bra insatser, men jag tyckte det kändes som att vi fick se mindre av dem den här gången.

 12. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Du klarade dig denna vecka också, även om en viss frustration lyser igenom även denna gång men det är helt förståeligt… det är ju ändå Melodifestivalen det gäller. 😉 Lycka till med avvänjningen, det är inte lätt men helt klart värt det när man väl lyckats. 🙂

  @Johan, Jon Henrik Fjällgren är ju en av mina favoriter så jag ser gärna att han vinner, hade varit skoj att se hur väl det fungerar i ESC.

  @Rebecka, Det fanns en röstningsapp för ESC förra året också, men jag tror inte att den orsakade samma kaos utan den verkar ha varit bättre utformad och testad.

  @Jan-Åke, Det är mycket möjligt att man kan uppfatta Andreas Johnsons låtar som relativt lika varandra, han har ju trots allt ett speciellt sätt att sjunga och röra sig på. Kanske kan det vara en förklaring till att många inte röstade på honom… förutom det uppenbara att de tyckte de andra var bättre. 😉

  Jag tackar för alla era åsikter om bidragen, väldigt intressant att läsa och betydligt mer givande än alla expertuttalanden man ser lite överallt. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se