Litauens Eurovision-bidrag 2015

2015-02-22 (söndag)
Litauen I går, lördagen den 21:a februari, valde Litauen ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom finalen av “Eurovizija 2015“.

Efter sju shower där från början 12 artister och 12 låtar tävlade var de nu framme vid finalen där det skulle avgöras vem av de tre finalisterna som skulle få tävla med vinnarlåten “This Time” i Wien.

Egentligen skulle de tre artisterna framföra vars en version av låten, men då duetten mellan Monika Linkytė & Vaidas Baumila blev så populär när den framfördes tidigare i uttagningen så tävlade de som ett par medan Mia tävlade som solist.

Vinnaren utsågs genom 50/50 jury- och tittarröster och slutresultatet samt länkar till några av finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Litauens bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“This Time”, Monika Linkytė & Vaidas Baumila
final-framträdandetidigare framträdandetext
(text & musik: Vytautas Bikus, Monika Liubinaitė)

Resultatet av Litauens nationella ESC-final 2015, 21:a februari:
Placering, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. Vaidas Baumila & Monika Linkytė
Tiktai tu” – “Saulės pėdomis” – “This time
(2+2+2+2=8) 12 p. (13 902) 12 p. 24 p.
2. Mia
Dangerous” – “Take a Look at Me Now
(1+1+1+1=4) 10 p. (12 746) 10 p. 20 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför finalen så hade jag hoppats att Vaidas skulle stå som slutsegrare eftersom jag tyckte att hans första solo-tolkning av “This Time” var den bästa i hela uttagningen. Jag var inte helt imponerad av den tidigare Vaidas-Monika-duetten och blev därför lite besviken när jag först hörde att de beslutat sig för att tävla ihop.

Nu har jag dock ändrat åsikt och tror t.o.m. att låten kommer att ha större chanser i ESC nu när Monika är med. Som duett så blir det helt klart ett mer intressant bidrag och de båda artisterna ska nog, med lite träning, kunna få ihop ett fungerande nummer innan det är dags för den andra semifinalen, där de bl.a. kommer att få möta Sveriges ESC-representant vem det nu än blir.

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Litauen i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Litauens Eurovision-bidrag 2015”

  1. Hannes

    Älskar den! Tycker de är parfekta ihop! 😀 Håller med om att final-framträdandet var mycket bättre en det första duet framträdandet, Litauens bästa låt på länge om jag får säga själv 😛

  2. Johanna

    Superbra! Topp tre såhär långt för mig!!! Det blir final i år!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se