Israel I och med att andra säsongen av “The Next Star” i Israel avgjordes för en tid sedan stod det klart att det blir Nadav Guedj som TV-bolaget IBA kommer att skicka till Eurovision Song Contest 2015. Det har nu framkommit lite mer information om det bidrag som han kommer att tävla med i Wien.

Bidraget, som heter “Golden Boy“, är en “upptempo Medelhavs-sång” av Doron Medali som kommer att framföras helt på engelska. Anledningen till att Israel nu överger sin regel om att deras ESC-bidrag ska framföras på 50% hebreiska (eller 38% förra året) är att de anser att de behöver “anpassa sig till vad som händer utomlands”.

Israels ESC-2015-bidrag, tillsammans med den tillhörande videon, kommer att presenteras i mitten av mars. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: I vanliga fall brukar jag tycka att det är väldigt synd att länder går ifrån sina egna språk och skickar bidrag på engelska, men i det här fallet är jag inte lika tvärsäker. Om de tror sig få större framgångar med ett engelskt bidrag så är det klart att de ska försöka med det.

Med tanke på att förra årets bidrag, “Same Heart“, var till största del på engelska men likväl inte lyckades att ta sig vidare till finalen så tror jag inte att det är själva språket som är det största problemet. Jag hoppas dock att de får ihop ett bidrag som tilltalar fler än vanligt, för fyra år i rad utanför finalen räcker mer än väl.

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Israel i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se