Ungerns Eurovision-bidrag 2015

2015-03-05 (torsdag)
Ungern I helgen, närmare bestämt lördagen den 28:e februari, valde Ungern ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom finalen av “A Dal 2015“.

Efter tre kvartsfinaler och två semifinaler så återstod åtta tävlingsbidrag av de totalt 30 som fanns med från början. I denna final var det först de fyra jurymedlemmarna som fick utse fyra superfinalister innan 100% tittarröster utsåg vinnaren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Ungerns bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Wars for Nothing”, Boglárka Csemer – Boggie
final-framträdandesemifinal-framträdandedeltävling-framträdandestudioversionakustisk versiontext (text & musik: Boglárka Csemer, Áron Sebestyén, Sára Hélène Bori)

Resultatet av Ungerns nationella ESC-final 2015, 28:e februari:
Resultatet av tittarnas omröstningsrunda (den andra)
Placering, Bidrag, Artist: SMS och Mobilapp
1. “Wars for Nothing“, Boglárka Csemer – Boggie flest röster
?. “Give Me Your Love“, Ádám Szabó ?
?. “Keep Marching On“, Spoon ?
?. “Beside You“, Zoltán Mujahid ?
Resultatet av juryns omröstningsrunda (den första)
Placering, Bidrag, Artist: Rúzsa Csiszár Pierrot Rákay Summa
1. “Give Me Your Love“, Ádám Szabó 6 8 6 8 28 p.
2. “Wars for Nothing“, Boglárka Csemer – Boggie 10 8 6 24 p.
3. “Keep Marching On“, Spoon 10 10 20 p.
3. “Beside You“, Zoltán Mujahid 4 6 10 20 p.
5. “Ne engedj el“, Kati Wolf 8 4 0 4 16 p.
6. “Fire“, Ív 4 4 p.
7. “That’s How It Goes“, Bálint Gájer 0 p.
7. “Mesmerize“, Passed 0 p.
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Jag vet att jag under hela uttagningen tyckt att “Wars for Nothing” befunnit sig på rätt sida av gränsen, men nu när den vunnit så är jag inte lika säker längre och tvivlar på att jag kommer att placera den särskilt högt på mina personliga listor. Kanske har jag tröttnat på den, kanske hade jag haft “fel” uppfattning från början. Hur som helst så tycker jag numera att den är lite för släpig och lite för helylle för att fungera.

Min personliga favorit var dock, precis som inför finalen, Kati Wolf och hur juryn kunde lyckas med konststycket att inte låta henne gå vidare till superfinalen har jag fortfarande inte förstått. För mig var det den självklara vinnaren, både vad gällde artist och låt, men tydligen tyckte juryn något helt annat.

Visst är det lite tidigt att spekulera om ett lands chanser redan nu, men skulle jag dra till med något så tror jag att Ungern kan få det lite kämpigt med att ta sig vidare från den första semifinalen. Vi får väl se, kanske har jag ändrat åsikt tills det är dags att börja analysera de tävlande bidragen och deras chanser, men jag tvivlar på det.

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Ungern i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se