Serbien Bojana Stamenov, sångerskan som vann Serbiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 har nyligen spelat in en engelsk version av sitt vinnarbidrag “Ceo Svet Je Moj“, se länk nedan.

Den engelska versionen, som Charlie Mason skrivit texten till, har fått titeln “Beauty Never Lies“. Påpekas bör att de ännu inte beslutat vilken version som Bojana kommer att tävla med i Wien. (Källa: escwebs.net)

Serbiens ESC 2015-bidrag: “Ceo Svet Je Moj“, Bojana Stamenov:
final-framträdande: “Ceo Svet Je Moj” – engelsk version: “Beauty Never Lies”

Schlagerpinglan: Hmm… helt otippat så gillade jag denna engelska version men tvivlar trots det på att de bör välja den till ESC. Eftersom den engelska versionen tydligen var lättare att ta till sig, i alla fall för mig, så kan det kanske inte skada om de tar in en refräng eller så på engelska, men i övrigt håller sig till den serbiska versionen. Helt på engelska tror jag däremot inte hade varit något bra val i alla fall.

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Serbien i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Engelska versionen av Serbiens ESC-2015-bidrag”

 1. Johan

  Suck… är spyless på att alla länder ska välja bort sina inhemska språk till förmån för engelskan. För mig finns det nästan ingen glädje kvar när alla kulturella aspekter från varje land inte skiner igenom på något sätt i låtarna som väljs ut för att representera länderna. Urtrist trend om den ska hålla i sig. Halva charmen och konceptet med tävlingen försvinner ju om alla ska sjunga på engelska och börja radera ut alla kulturella influenser i rytmik och harmoni.

 2. Johan

  För att inte tala om hur krystade nästan ALLA översatta texter låter. Påtvingade stavelser, oflyt och dagisformuleringar som i Albaniens och Islands bidrag från ifjol.

 3. Schlagerpinglan

  @Johan, En stor del av charmen med ESC ligger, för min del, i att man får tillfälle att höra så många olika språk och musik från olika kulturriktningar. Eller… det borde vara så i alla fall. Sedan finns det dock en del små exempel där jag har gillat den engelska versionen bättre (uteslutande låtar som jag inte gillat från början) men de är väldigt ovanliga.

  I en perfekt ESC-värld (enligt mig) tävlar alla på sina egna språk och med sina egna artister och låtskrivare… men det verkar vara alltför starka krafter som kämpar mot detta så det lär nog inte hända, i alla fall inte snart.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se