Malta TV-bolaget PBS använde sig av den nationella uttagningen “Malta Eurovision Song Contest 2015“, bestående av en semifinal och en final, för att utse Maltas bidrag i Eurovision Song Contest 2015.

Redan den 22:a november blev det klart att Amber vann uttagningen med låten “Warrior“, av Elton Zarb och Muxu, men inte förrän i dag presenterades den tillhörande, officiella videon där den nya ESC-versionen av låten kan höras:

Lyssna på Maltas bidrag till Eurovision Song Contest 2015:
Bidrag / Artist: “Warrior“, Amber
Länkar: officiell video (ny ESC-version)final-framträdandeMESC-videotext
Låtskrivare: Elton Zarb, Matthew Mercieca Muxu

Schlagerpinglan: Nu börjar det att likna något. 🙂 Jag vill inte gå så långt som att påstå att det är en ny favorit, men i den här lite mer dramatiska och inte lika dimmiga versionen så kan jag i alla fall hitta ett bidrag som känns intressant. Några extra lyssningar på det så kan det mycket väl bli ett mitten-bidrag för mig och eventuellt även en finalist. 🙂

Vad gäller videon så får även den ett plus, inget extraordinärt men det märks att de lagt ner lite jobb med den och den passar ju till låten. Alltid skoj när de presenterar saker som faller en i smaken. 🙂

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Malta i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Videon till Maltas “Warrior” (Amber)”

 1. Hannes

  Jo, gillar denna versionen mer tror jag 😛 Hennes röst är lite svag dock

 2. Johanna

  Nej det här förbättrade den inte alls då det egentligen inte är en “ny” version utan helt enkelt en studioversion. jag har haft svårt för denna låten hela tiden och det blir bara värre och värre. Snart tror jag att Moldavien som för närvarande är näst sist för mig faktiskt går om henne i min ranking. Hon kan inte sjunga live!!

 3. Adri

  jag personligen tycker att den blev mycket, mycket, mycket sämre i denna version. Innan så lät det som en vanlig låt man hör på radio när som helst. Nu tycker jag inte att låten har något flyt alls. Den flyttades precis ner till plats 15 på min lista. Ser dock fram emot liveframträdandet. Hoppas att de inte förändrar så mycket sen det i November.

 4. Lukas

  Tycker själv att det blev bättre nu när det är mer orkestermusik som lyfter upp låten. Inte för att originalet var SÅ mycket sämre, annat än att det var lite för plastigt. Nu tycker jag snarare att låten känns mer mystisk och lockande och lagom farlig.

 5. Max

  Jag som gillade den förra tillräckligt för att knipa en av mina topplaceringar hade inte särskilt höga förväntningar på den nya versionen, och kände att Malta nu sumpat toppen. Men den nya versionen är just en besvikelse, hade velat ha refrängen så maffig som den var i andra versionen. Håller med om att hennes röst tyvärr suddas ut för mycket i denna. Jag gillar dock att de plockat in orkesterinstrument, lyfter verserna men suddar ut refrängerna. 🙁

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se