Spanien Som bekant så valde det spanska TV-bolaget TVE att satsa på ett internbidrag inför Eurovision Song Contest 2015 och kommer att skicka sångerskan Edurne till Wien med “Amanecer“, en låt av Tony Sánchez-Ohlsson, Peter Boström och Thomas G:son.

Artistvalet avslöjades redan den 14:e januari medan själva låten inte spelades upp förrän den 1:a mars. I dag, måndagen den 9:e mars, har då ytterligare ett steg tagits mot ESC 2015 då bidragets officiella video, av German De La Hoz och David Arnal, presenterats:

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2015:
Bidrag / Artist: “Amanecer”, Edurne
Länkar: officiell videotextvideotext
Låtskrivare: Tony Sánchez-Ohlsson, Peter Boström, Thomas G:son

Schlagerpinglan: Riskerna med att hålla på att bygga upp förväntningarna inför videopresentationen som Spaniens TV-bolag gjort, med små smakprov m.m., är uppenbara. I det här fallet var det dock ingen fara för trots skyhöga förväntningar så blev jag väldigt imponerad. En stark, växande låt fick sin storslagna video, som kommer att bli svår för övriga länder att komma upp i klass med, och därmed börjar i stället frågorna hopa sig kring hur Edurnes scenframträdande ska se ut. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Spanien i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Videon till Spaniens “Amanecer” (Edurne)”

  1. Adri

    Jag är imponerad av såväl låten som videon, men något säger (tyvärr) mig att det finns en rätt stor risk att detta blir skrikigt live.

  2. Jompa

    Jag har lite svårt för dessa heldigitala videos. Kanske billigare jobba med cgi bara men okej. Säger dock inget om hur det kommer se ut på scenen.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se