Portugals Eurovision-bidrag 2015

2015-03-10 (tisdag)
Portugal I lördags, den 7:e mars, valde Portugal ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom finalen av “Festival da Canção 2015“.

Från de inledande två semifinalerna, med sex bidrag i varje, hade fyra tittarvalda och två juryvalda bidrag tagit sig vidare till finalen som avgjordes genom två röstningsomgångar.

Efter att de sex finalbidragen framförts så gick två tittarvalda och ett juryvalt bidrag vidare till superfinalen där 100% tittarröster utsåg den slutliga segraren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Portugals bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Há um mar que nos separa”, Leonor Andrade
final-framträdandetext
(text och musik: Miguel Gameiro)

Resultatet av Portugals nationella ESC-final 2015, 7:e mars:
Resultatet av superfinalen
1. “Há um mar que nos separa“, Leonor Andrade
♥ “Um fado em Viena“, Teresa Radamanto
♥ “Tu tens uma mágica“, Gonçalo Tavares
Resultatet av första omröstningsrundan
Há um mar que nos separa“, Leonor Andrade tittarnas val
Um fado em Viena“, Teresa Radamanto tittarnas val
Tu tens uma mágica“, Gonçalo Tavares juryns val
♥ “À espera das canções“, Simone de Oliveira utröstad
♥ “Outra vez primavera“, Yola Dinis utröstad
♥ “Mal menor (Ninguém me guia à razão)“, José Freitas utröstad
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför finalen hade jag Yola Dinis som självklar segrare då jag helt enkelt tyckte att hon hade det klart starkaste bidraget och Leonor Andrade som god tvåa med sin nästan lika bra låt. Eftersom mina åsikter fortfarande står fast så är jag varken helnöjd eller direkt besviken över slutresultatet, även om jag är lite förvånad över att Yola helt missade superfinalen. Men, men… konstigare saker har hänt. 🙂

Nu återstår det bara att se om valet av “Há um mar que nos separa” gör att Portgual lyckas att ta sig vidare till finalen från sin semifinal, något som inte skett de senaste tre åren. Jag hoppas på det bästa, även om det är fullt möjligt att anledningen till att jag håller en extra tumme här mer beror på mina känslor för Portugal som ESC-land än för själva bidraget i sig. 🙂

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Portugal i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se