Tjeckiens Eurovision-bidrag 2015

2015-03-10 (tisdag)
Tjeckien Redan i januari avslöjade TV-bolaget ČT att de gjort ett internval och tänker skicka Marta Jandová & Václav Noid Bárta som Tjeckiens representanter i Eurovision Song Contest 2015 när landet gör comeback efter fem års frånvaro.

Tävlingsbidraget, som TV-bolaget valt ut separat, heter “Hope Never Dies” och är skriven av Václav Noid Bárta och Tereza Šoralová och presenterades i dag, den 10:e mars. Den tillhörande officiella videon lär släppas i morgon. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Lyssna på Tjeckiens bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Hope never dies”, Marta Jandová & Václav Noid Bárta officiell videotext
(text & musik: Václav Noid Bárta, Tereza Šoralová)

Uppdaterat: Studioversionen togs bort och ersattes av den officiella videon och länk till låttexten.

Schlagerpinglan: Wow, det här var verkligen en överraskning av den allra mest positiva sorten. 😀 Först och främst så var det duons sångröster som fick mig att bli väldigt nyfiken på låten och efter några lyssningar så var jag helt fast. Visst är det “ännu en släpig låt”, men i det här fallet så är den släpig på helt rätt sätt.

Utan tvekan Tjeckiens genom tiderna bästa ESC-bidrag och kanske t.o.m. det som ger landet dess första finalplats. Kan de bara göra låten rättvisa live så ser jag ingen anledning till att de inte ska kunna ta sig vidare från den andra semifinalen. Heja Tjeckien! 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Tjeckiens Eurovision-bidrag 2015”

 1. Hannes

  Vi ALLA kan väll säga att detta är Tjeckiens bästa bidrag någonsin? 😛 (nu när det faktiskt försöker)

 2. Hannes

  Ehm…ignorera min förra kommentar, lästa inte hela posten 😀

 3. Micke

  Hannes: Håller bara delvis med. Gillar låten men fortfarande är Kabat – Mala Dama från 2007 deras bästa bidrag för mig men då pratar jag om studioversionen. Det de sedan levererade live hade väldigt lite med kvalité att göra. Snacka om haveri. Vi får väl se vad som händer live med årets bidrag men det ger helt klart bra vibbar.

 4. Micke

  Glömde! Har lyssnat på liveinspelningar med båda artisterna gällande andra låtar och deras röster håller definitivt

 5. Adri

  Detta är första gången Tjeckien skickar en låt som inte är ett finger till tävlingen, detta är ju faktiskt bra och snudd på finalplats. Känns som en typisk 8-12:e plats i semin så det kan gå lite hur som, bara tiden vet 🙂

 6. Anilorak

  Wow. Det är ungefär allt jag kan säga nu efter att ha lyssnat på låten för första gången, haha. Jag håller med dig, Tjeckiens bidrag var definitivt en positiv överraskning och ja – definitivt deras bästa bidrag någonsin 😀
  Heja Tjeckien, hoppas verkligen att de kommer till final i år!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se