Armenien Armeniens TV-bolaget ARMTV har verkligen tagit fasta på frasen “Building Bridges” inför Eurovision Song Contest 2015 då de skickar Genealogy, bestående av artister från fem världsdelar, att representera landet i tävlingen.

Själva bidraget, som var tänkt att gå under namnet “Don’t Deny“, har dock fått byta titel för att få bort antydan till att låten skulle ha ett politiskt budskap. “Face The Shadow“, som bidraget numera heter, sägs i stället handla om fred, kärlek och sammanhållning. Texten får därför vara kvar orörd. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Armeniens bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:
“Face The Shadow“, Genealogy officiell video
(text & musik: Armen Martirosyan, Inna Mkrtchyan)

Schlagerpinglan: Det enda som förvånar mig i detta fallet är att ARMTV verkligen trodde att de skulle få hela sitt projekt godkänt. Nu fick i alla fall titeln bytas ut och det har klargjorts att låten (officiellt) inte har några politiska baktankar alls. Så långt allt väl.

Vad gäller låten så har den fortfarande ett antal lyssningar kvar innan den kan kalla sig en final-kandidat på mina personliga listor. Visst blir den allt bättre, ju fler gånger jag lyssnar på den, men det gäller ju de flesta andra bidragen också. 😉

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Armenien i ESC 2015“.

Länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt info om ESC-förberedelser, officiella videor, live-framträdanden, låttexter samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se