Montenegro Som sista bidrag inför Eurovision Song Contest 2015 så presenterades i dag “Adio“, Montenegros internvalda bidrag, för allmänheten. Ingen mindre än Željko Joksimović står bakom bidraget som kommer att framföras av internvalda Knez, se länk nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Montenegros bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:
“Adio”, Knez studioversiontext
(text & musik: Željko Joksimović, Marina Tucaković, Dejan Ivanović)

Schlagerpinglan: Ett flertal gånger har jag försökt att skriva denna text men jag har fått börja om flera gånger för “Adio” blir bara bättre och bättre för varje gång jag hör den. 😀

Klart är i alla fall att Montenegro här har fått tag på en riktigt snabbväxande pärla som enkelt borde ta sig vidare från den andra semifinalen. Vad som sedan kan tänkas hända i finalen beror ju på så många olika faktorer men ingen slutplacering är omöjlig. 😀

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Montenegro i ESC 2015“.

Länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt info om ESC-förberedelser, officiella videor, live-framträdanden, låttexter samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Montenegros Eurovision-bidrag 2015”

 1. Johan

  Det här behövdes! ÄNTLIGEN kom lite ethno-känsla med i ett annars så homogent startfält.

  Välskrivet, skicklig artist och låtskrivare och ett fantastiskt vackert språk kombinerat med fantastisk harmoni och flyt. Det krävs för den ovane lyssnaren ett flertal försök att lyckas ta till sig den dock, och det kan vara deras fall (+ att Montenegro hade det kämpigt även i fjol och utan juryn hade de torskat redan i semin..)

  Jag håller helhjärtat på Knez! Snälla låt detta kvalificera och sätta lite färgning på ett annars så grådaskigt startfält!

 2. Micke

  Johan: Skriver helt under på det du säger. ÄNTLIGEN. När Serbien har svikit de senaste åren räddas vi istället nu av Montenegro. Fantastiskt vacker låt och språk. Extra stort tack Montenegro att ni inte sänker er till att framträda på engelska.

  Trodde att mina riktiga favvisar i år var sex till antalet men jag hade fel. Efter att ha hört detta består mina riktiga toppar av sju låtar. Behöver lyssna fler gånger på den här för att veta var på rankingen den hamnar men absolut bland de sju som sagt.

  STORT STORT TACK TILL MONTENEGRO

 3. Johanna

  Så Montenegro lyckas som väntat med det de andra balkan-länderna (och andra länder överhuvudtaget) misslyckas med: Att hålla kvar vid sin kultur och sitt vackra språk! Den här går rätt in min topp 15 åtminstone, kanske tio med. Och jag hoppas verkligen att den tar sig till final för den behövs verkligen. Tack,tack, tack till Montenegro som för andra året i rad är bäst på Balkan!

 4. Jompa

  Får verkligen en been there done that känsla. Jag föredrar sånt framför Serbien iår men ack så utjatat koncept.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se