Albanien Den 28:e december förra året trodde nog de flesta att Albanien valt ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015Elhaida Dani överlägset vann finalen av “Festivali i Këngës 53” med låten “Diell“.

Senare meddelades det dock att låtskrivarna inte längre ville ge sitt medgivande till att bidraget tävlade i ESC, vilket man tror beror på att TV-bolaget ville göra alltför stora förändringar i det. I stället fick de leta upp ett nytt albanskt bidrag och här nedan ser vi då resultatet, presenterad i form av bidragets officiella video.

Lyssna på Albaniens nya bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“I’m alive“, Elhaida Dani officiell videotext
(text & musik: Zzap’n’Chris, Sokol Marsi)

Schlagerpinglan: Trots några rejäla försök så lyckades jag aldrig förstå mig på FiK-vinnarbidraget “Diell“ och blev därför lite hoppfull när jag fick veta att de skulle byta ut det. Jag kan sträcka mig så långt som att jag gillar budskapet bakom den nya låten, om starka kvinnor, även om de knappast är ensamma i den fållan i år. Rent låtmässigt så känner jag däremot, precis som före låtbytet, att det lär behövas otroligt många lyssningar innan det “klickar” för mig.

I nuläget har jag väldigt svårt att tro att Elhaida Dani ska hamna bland mina slutliga tio favoriter i den första semifinalen, men än är det ju som sagt väldigt lång tid kvar så mycket kan fortfarande hända.

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Albanien i ESC 2015“.

Länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt info om ESC-förberedelser, officiella videor, live-framträdanden, låttexter samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Albaniens nya Eurovision-bidrag 2015”

 1. Hannes

  Håller inte med dig, tycker den nya låten är jätte bra! 😀 100% bättre en “Diell”

 2. Schlagerpinglan

  @Hannes, 😀 Jag som t.o.m. gav den lite extra tid att växa innan jag lade upp inlägget om bidraget för att försäkra mig om att jag inte avfärdade den för snabbt. I mina öron är den ungefär likvärdig med “Diell” men det är ju roligt att se att det finns de som tycker att det blev en stor förbättring. 🙂

 3. Naim

  Läs kommentarerna på Youtube, och kolla hur många som lyssnat på den, denna låt kommer definitivt hamna topp 6 i Eurovision.

 4. Johanna

  Topp 6? nej det kommer den definitivt inte att göra. Final ja troligen men där blir det högst en femtondeplats. Det är jag relativt säker på (i min bok inte ens final men är ju inte jag som bestämmer det förståss:-) OM man ska gå efter hur många som lyssnat på låtarna på youtube skulle isf typ Ryssland eller UK vinna….(vilket skulle vara ok för mig men tror inte det sker)

 5. Viking

  Kommer inte denna låt till final så lyssnar jag aldrig mer musik, hennes röst är utan tvekan en av dem bästa i hela startfältet, låten kunde varit bättre men hon är en live artist så det kommer låta annorlunda på scen, jag gick in på youtube och kollade hennes video när hon vann voice of Italy och jag säger: MammA Mia

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se