Albanien Via sin Facebook-sida har Elhaida Dani, sångerskan som vann Festivali i Këngës 53 och därmed ska representera Albanien i Eurovision Song Contest 2015, meddelat att hon inte kommer att tävla med FiK-vinnarlåten “Diell” i Wien.

P.g.a. personliga skäl så har låtskrivarna dragit tillbaka sitt bidrag och därmed kommer Elhaida att behöva förbereda ett nytt. Beslutet lär ha tagits tillsammans med TV-bolaget RTSH men de har ännu ej gått ut med någon information. (Källa: escxtra.com)

Uppdaterat 2015-02-24:
Nu har RTSH bekräftat att Elhaida Dani kommer att tävla med låten “I’m Alive” av Zzap och Chris, båda från Kosovo, i Eurovision Song Contest 2015.
(Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat 2015-03-18:Albaniens nya Eurovision-bidrag 2015

Schlagerpinglan: Med tanke på att jag placerade det albanska bidraget på sistaplatsen när jag sammanställde min personliga topp-15-lista häromdagen så tycker jag att detta låter som ett bra beslut. Det är inte det att jag tycker att “Diell” är direkt dålig, men den är lite väl svår för min smak och inget som jag gärna lyssnar på när jag väljer ut låtar “för nöjes skull”. Nu hoppas jag på en lite mer lättsmält låt från Elhaida. 🙂

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Albanien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se