Schlagerpinglan: Nu när alla bidragen som ska tävla i Eurovision Song Contest 2015 presenterats (lyssna på alla låtarna här) så skulle man kunna sammanställa säsongens första topp-40-lista. Själv känner jag mig inte riktigt redo för detta än utan mjukstartar med en topp-16-lista av bidragen i den första semifinalen.

Här nedan ser ni länkar till de officiella videorna till alla de 16 bidrag som tävlar i den första semifinalen den 19:e maj, i den mån de presenterats på eurovision.tv och i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för fler versioner av bidragen, låttexter samt information om hur länderna valde ut sina bidrag.)


Recap: Semi-Final 1 2015 Eurovision Song Contest” (av eurovision.tv – 6:05)
Snabbgenomgång av de 16 bidrag som tävlar i den första semifinalen av ESC 2015

Schlagerpinglans topplista av bidragen i den första semifinalen av ESC 2015 (2015-03-18):
Estland 1. Estland – “Goodbye To Yesterday“, Elina Born & Stig Rästa
Vitryssland 2. Vitryssland – “Time“, Uzari & Maimuna
Nederländerna 3. Nederländerna – “Walk Along“, Trijntje Oosterhuis
Makedonien 4. Makedonien – “Autumn Leaves“, Daniel Kajmakoski
Danmark 5. Danmark – “The Way You Are“, Anti Social Media
Belgien 6. Belgien – “Rhythm Inside“, Loïc Nottet
Ryssland 7. Ryssland – “A Million Voices“, Polina Gagarina
Moldavien 8. Moldavien – “I Want Your Love“, Eduard Romanyuta
Rumänien 9. Rumänien – “De la capăt / All Over Again“, Voltaj
Serbien 10. Serbien – “Beauty Never Lies“, Bojana Stamenov
Ungern 11. Ungern – “Wars For Nothing“, Boggie
Grekland 12. Grekland – “One Last Breath“, Maria-Eleni Kyriakou
Albanien 13. Albanien – “I’m Alive“, Elhaida Dani
Georgien 14. Georgien – “Warrior“, Nina Sublatti
Armenien 15. Armenien – “Face The Shadow“, Genealogy
Finland 16. Finland – “Aina Mun Pitää“, Pertti Kurikan Nimipäivät

Schlagerpinglan: För tillfället så är det endast tre bidrag av de 16 som jag tycker riktigt bra om och som jag definitivt vill ha vidare till final: Estland, Vitryssland och Nederländerna.

Utöver dessa tre så har jag ytterligare sju som jag jag gärna ser i finalen, så just nu är det väldigt enkelt för mig att utse mina tio finalister.

Jag misstänker dock att jag kommer att hinna tröttna på en del av bidragen medan andra växer till sig innan det är dags för semifinalen, så det är inte på långa vägar avgjort än. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Eurovision 2015: Alla bidragen i den första semifinalen”

 1. Johan

  Här kommer min rank:

  1. Rumänien
  2. Estland
  3. Makedonien
  4. Belgien
  ——
  5. Vitryssland
  6. Nederländerna
  7. Armenien
  8. Albanien
  9. Ryssland
  10. Serbien
  ——–
  11. Danmark
  12. Grekland
  13. Ungern
  14. Georgien
  15. Moldavien
  16. Finland

  Här är det 4 bidrag som jag ändå tycker är rätt bra (men inte alls något att hänga högt i julgranen i min mening relativt sätt många av fjolårens bidrag.

  Mot de sista kvalificerande finner jag det nästan lite jobbigt att inkludera låtar som jag inte alls känner är bra nog att kvalificera, men jämför man inom startfältet så ska ju 10 stycken kvalificera…

  Nej nu blev jag nästan lite deppig, det här startfältet tilltalar mig knappt alls. Jag undrar om Markus Larsson ens väljer att titta på spektaklet i år med tanke på hur trist det verkligen är. Nåväl, hoppas på att Österrikarna bjuder på fantastisk pausunderhållning och övriga show-insatser istället 🙂 Ska bli kul att se hur de väljer att presentera tävlingen då det är jubileum trots allt.

 2. Lukas

  Och min rank lyder

  1. Finland
  2. Albanien
  3. Armenien
  4. Ryssland
  5. Estland
  6. Georgien
  7. Danmark
  8. Makedonien
  9. Vitryssland
  10. Serbien
  11. Nederländerna
  12. Grekland
  13. Rumänien
  14. Ungern
  15. Belgien
  16. Moldavien

  Egentligen är det inte så mycket jag känner inför de flesta bidragen. Enda jag hoppas på är att Finland går vidare. Sen personligen har jag svårt för både Belgiens och Moldaviens smörpojkar.

 3. Micke

  Min ranking av semifinal 1 med betyg 0-10

  1. Rumänien 9 poäng
  2. Estland 8 p

  3. Danmark 7 p
  4. Nederländerna 7 p

  5. Albanien 5 p
  6. Ryssland 5 p
  7. Armenien 4 p
  8. Makedonien 4 p
  9. Grekland 4 p
  10. Serbien 4 p
  11. Ungern 4 p
  12. Georgien 4 p

  13. Belgien 2 p
  14. Vitryssland 2 p

  15. Finland 1 p
  16. Moldavien 0 p

  Endast två av mina sju favvisar är med i semifinal 1 och dessutom endast två av mina nio halvfavvisar efter dessa sju. Det viktiga för mig är alltså att Rumänien och Estland går vidare och att Finland och i synnerhet Moldavien åker ur och återvänder hem och tänker över hur de ska få till det bättre till 2016.

 4. linda

  1. Estland
  2. Belgien
  3. Ryssland
  4. Rumänien
  5. Makedonien
  6. Grekland
  7. Danmark
  8. Albanien
  9. Georgien
  10. Vitryssland

  11. Nederländerna
  12. Serbien
  13. Armenien
  14. Ungern
  15. Moldavien
  16. Finland

 5. Johanna

  Min rank för semi 1!

  1. Estland
  2. Rumänien
  3. Belgien
  4. Vitryssland
  5. Ryssland
  6. Serbien
  7. Grekland
  8. Armenien
  9. Nederländerna
  10. Danmark

  Med detta sagt skulle jag helst inte ta med nr 9 och 10 alls utan hellre ta med 12 bidrag från semi 2 men nu är ju inte det möjligt och då anser jag ändå att de två är bättre än resten av bidragen i denna semi som jag anser är den överlägset sämre av de 2.

 6. Johanna

  ordningen på de jag inte vill se i final är:

  11. Albanien
  12. Makedonien
  13. Ungern
  14. Georgien
  15. Moldavien
  16. Finland

 7. Micke

  Om man räknar ihop de sex rankinglistor som vi lagt in här om Semifinal 1 med den vanliga poängbedömningen i ESC blir resultatet det att Estland och Rumänien ligger i en klass för sig. Precis som jag själv tycker 🙂

  1. Estland 62
  2. Rumänien 47
  3. Ryssland 32
  4. Belgien 30
  5. Makedonien 27
  6. Vitryssland 26
  7. Danmark 23
  8. Albanien 22
  9. Nederländerna 22
  10. Armenien 19
  11. Finland 12
  12. Georgien 12
  13. Serbien 9
  14. Grekland 6
  15. Moldavien 3
  16. Ungern 0

  Mest överraskande för mig är att Moldavien bara är näst sist. Ungern ligger faktiskt efter som det enda land som nollade. Någon kanske tycker Lukas med Finlands tolvpoängare är mest överraskande men det visste jag redan så det överraskar inte 🙂

 8. Johanna

  @micke Jag satt precis och räknade ut detsamma hemma:-)

 9. Nathalie

  Jag får nog ta och lyssna om innan jag uttalar mig. Har glömt ungefär hälften av bidragen, och det säger väl en del!
  Estlands bidrag däremot tycker jag är underbart!

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag får nog känna mig “skyldig” till att Moldaviens bidrag fick poäng av oss alls. 🙂 Framträdandet är fortfarande en 0-poängare hos mig men jag har märkt att själva låten börjat att (återigen) visa sig från sin bästa sida nu när jag börjat lyssna på den igen. Det ska bli intressant att se var det slutar. 🙂

 11. Micke

  Ok 🙂 Det hade jag ingen koll på innan du sa det nu Schlagerpinglan 🙂 Trodde det var ströpoäng från olika ungefär som för Serbien.

  Jag vet vad jag tycker om Moldaviens bidrag men om du tycker annat så har du givetvis all rätt att göra det. Skit i oss andra du 🙂 Jag minns Pasha Parfeny – Lăutar från Moldavien 2012. Verkade ett tag som att det bara var du och jag i hela världen som gillade den. Än sen då vi gillade den och det räckte mer än väl 🙂 I år är jag mest överraskad över att så många tycks tycka illa om Danmarks bidrag. Visst det är lite småpojksstämpel över den men det skiter jag i för låten är en glädjespridare och det är gott nog för mig 🙂

 12. André

  Jag är ledsen över att jag kommer in och förstör den sammansatta poänglistan här nu, men jag har nu lyssnat på låtarna för första gången och jag vill också vara med här…förlåt, om du måste räkna en gång till Micke 😉

  Jag vill börja med att säga att jag inte är alltför positivt inställd till startfältet i stort, inte så många som tilltalar mig och framförallt är det för många ballader. Jag märker dock att jag precis som förra året kommer bli lite av en börda för er andra. Förra året sågade majoriteten av er Ungerns bidrag medans jag älskade det och hade den som vinnarkandidat. I år är det samma sak fast på Georgien…märker att flera av er har den låten långt ner på listorna och jag förstår verkligen inte varför 😛 en riktigt mäktig låt i mina öron! Verkar som jag kommer förpesta tillvaron för er igen med andra ord.

  Här kommer iaf min första intrycks-lista:

  1. Georgien
  2. Estland
  3. Vitryssland
  4. Belgien
  5. Makedonien
  6. Rumänien

  efter sjätteplatsen börjar jag tycka sämre om bidragen vill jag tillägga:

  7. Serbien
  8. Nederländerna
  9. Ryssland
  10. Armenien
  11. Danmark
  12. Moldavien
  13. Grekland
  14. Finland
  15. Albanien
  16. Ungern

 13. Nathalie

  Så mycket dåliga låtar. Rent ut sagt bedrövligt att både Serbien & Makedonien också sjunger på engelska i år.
  Nåväl, här är min lista:
  1. Estland- Helt överlägset!
  2. Vitryssland
  3. Rumänien
  4. Armenien
  5. Georgien
  6. Moldavien
  7. Belgien
  8. Grekland
  9. Serbien
  10. Makedonien
  11. Ryssland
  12. Albanien
  13. Ungern
  14. Nederländerna- Förstår inte alls storheten i detta!
  15. Finland- Plus att fåntrattarna sjunger på finska.
  16. Danmark- Som ett ljummet glas vatten. Fruktansvärt tråkigt.

  Sammanlagt så står det mellan Estland, Montenegro & Italien angående vinsten!

 14. Kerstin

  Då ska jag försöka rangordna bidragen i den första semin.

  1. Belgien
  2. Ryssland
  3. Vitryssland
  4. Nederländerna
  5. Estland
  6. Danmark
  7. Makedonien
  8. Moldavien
  9. Rumänien
  10. Georgien
  11. Ungern
  12. Grekland
  13. Albanien
  14. Armenien
  15. Serbien
  16. Finland

  Här finns en stor favorit hos mig i tävlingen, Belgien. Fantastisk låt!!

 15. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Själv hade jag lite svårt för Belgiens låt från början, men efterhand som tiden gått så har den klättrat allt högre upp på min lista. Än har den en bit kvar till den absoluta toppen, men jag är inte alls förvånad över att det finns de som placerar den som nummer ett. Det ska bli väldigt intressant att se hur det ser ut vid semifinalen (vad gäller scenframträdande) i Wien. 🙂

 16. Micke

  Måste nog ta och försöka lyssna lite mer på Belgiens bidrag. Min haka har fastnat i golvet av förvåning över lovorden för detta bidrag. För mig är den för närvarande på plats 40 endast före de två hopplöst akterseglade bidragen från Finland och allra mest Moldavien. Nej jag får ta mig tid och lyssna lite mer på Belgiens bidrag och se om jag kan hitta det ni hittar 🙂

 17. Josef

  Hej Kerstin!! Vad kul att se att du kom tillbaka för någon vecka sedan. Hoppas att allt är väl 🙂

  VÄLDIGT intressant! Blev nu superförvånad att du rankar Belgiens låt så högt.. Jag trodde en sådan typ av låt skulle vara alldeles för svår för din typ av smak. Jag förstår att Ryssland ligger högt och även Nederländerna för dig men är som sagt mest nyfiken på att höra vad du säger om Belgien.

  Jag tycker dock att du (och även många andra här på bloggen) kan ge Rumänien en chans eller två. Den har seglat upp occh blivit min personliga favorit i årets tävling. Det är något som berör utan att det blir överdrivet. Han har en fantastisk utstrålning han som sjunger.

  Ja Micke, lyssna på Belgien några gånger till så blir den snart top 10 för dig 😉

 18. Micke

  Josef: Rumänien är definitivt bland mina favvisar 🙂

  Jag brukar säga att jag inte bryr mig över vilket land som vinner utan att det enda som räknas i mina öron är bra låtar. Hellre att ett land har en bra låt som tilltalar mig och kommer sist än en dålig som vinner. Men visst är det än roligare om de låtar som vinner är bra. Finns också andra anledningar ibland för att man hoppas det ska gå bra för vissa länder eller det motsatta. Tänkte nämna tre stycken åt båda håll.

  Länderna jag blir jädrigt glad om de vinner:

  1. Portugal (För att de är hela tävlingens själ. De kör sin grej år efter år och vägrar skita ned sig med att sälja sin själ. Respekt är bara förnamnet för dessa. När de i mina ögon dessutom har ett bra bidrag i år byggs detta på ytterligare) RANKING 12

  2. Norge (Helt enkelt för att de har årets bästa låt. As simple as that. Jädrigt kul att se och höra Norges bidrag de senaste åren. De har verkligen vuxit till sig.) RANKING 1

  3. Polen (För att jag är en blödig jävel och lider med sångerskans öde. Har läst en hel del om henne nu och har förstått att hon är en jädra stark kvinna som tar tag i saker och ting. Jag vet att jag bland de som känner mig anses vara en stark snubbe men fan vet om jag klarat av det som hon har gjort. RESPEKT MONIKA) RANKING 12

  Länderna jag blir jädrigt besviken om de vinner:

  1. Moldavien (Helt enkelt för att de har årets sämsta bidrag. Den har i stort allt det jag tycker illa om. Den är definitivt inte så dålig som de fem sämsta genom tiderna – Österrike 2012, Schweiz 2006, Frankrike 2014, Sverige 2013 och Montenegro 2013 – men det är ju näst intill omöjligt 🙂 Dessutom floppade ju dessa så det säger ju det mesta. Men ett Moldavien i final är ju definitivt inget drömscenario för min del. Än värre är att Moldavien hade ett av årets absolut bästa bidrag med i sina uttagningar men valde detta. My oh my) RANKING 45

  2. Serbien (Bredvid Portugal tidigare tävlingens själ men numera med en svart själ. I år med ett tämligen blekt bidrag långt ifrån deras tidigare standard och dessutom framfört på engelska. Det är svårt att överhuvudtaget ta orden i sin mun med det är även jobbigt i skrift. Serbien framträder på engelska. Usch det kändes inte bra. Får nog bli en veckas sjukskrivning nu 🙂 Nej skärp till er nu Serbien och hitta tillbaka igen) RANKING 32

  3. Ungern (Dels för att jag inte vet om jag klarar mer halleluja i ESC. Inget fel på låten så sätt men ibland säger magen ifrån när det går över gränsen. Men det finns en annan anledning också och det är att det fanns så många bra bidrag i årets ungerska uttagning men alla ratades för detta hallelujabidrag. Jättetråkigt) RANKING 35

 19. Micke

  En helt annan sak. Vet inte vad ni här tycker men om ni läst min dynga så vet ni definitivt vad jag tycker 🙂 Tänker på detta med att sjunga på sitt eget språk eller att sabba och sjunga på engelska. Jag undrar dock om det finns så många bättre exempel på att visa hur låtar tappar när de blir på engelska än årets isländska bidrag. Jag sitter och försöker hitta det jag ursprungligen hittade i den isländska låten så länge den var på isländska, det som gjorde den till min favvis i den isländska uttagningen. Var finns det? GONE WITH THE WIND. En högst ordinär låt idag helt befriad från allt det den ursprungligen var.

  Snälla Island tänk om till nästa år!

 20. Kerstin

  Hej Josef!

  Allt är bara fint med mig, med dig också hoppas jag. Jag upplever inte Belgiens bidrag så svår utan föll för den direkt. Den har definitivt ett mycket modernt sound och jag tycker det är superkul att den här typen av låtar också vågar sig till tävlingen. Jag tycker den är helt magisk. Artisten har dessutom en skön röst som bär upp låten. Precis som Schlagerpinglan så är väldigt nyfiken på framträdandet i ESC. Just nu är i alla fall Belgien min favorit i tävlingen. Nu när jag äntligen lyssnat igenom samtliga bidrag så måste jag säga att Sveriges val till ESC var ett klokt val. Tillsammans med Belgien så står dom för det moderna och mest intressanta i tävlingen. Jag gillar även det mer traditionella i tävlingen men tycker det är kul när även det lite mer moderna som spelas utanför tävlingen även representeras, det är bra för tävlingen. Men jag tycker Belgien definitivt lyckats bättre än Sverige, åtminstone så tilltalar Belgiens bidrag mig mer. Men i ett startfält med mycket bidrag på halvfart så kommer nog Sverige och Belgien stå ut och jag hoppas på fina placeringar för båda.

 21. Kerstin

  Josef, jag ska definitivt lyssna på Rumäniens bidrag några extra gånger så får vi se vad som händer.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se