NederländernaTV-bolaget Avrotros har bekräftat att Nederländerna kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016. Enligt eurovoix.com är det även klart att det blir ännu ett internval medan esctoday.com uppger att TV-bolaget ännu ej bestämt hur de tänker utse sitt tävlingsbidrag. Tids nog vet vi.
(Källor: esctoday.com och eurovoix.com)

Snabbfakta: Nederländernas deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1956 – deltagit 56 gånger – vunnit 4 gånger: 1957, 1959, 1969 och 1975

Nederländernas ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: Walk Along“, Trijntje Oosterhuis (Internval) 14:e i semi 1
2014: Calm After The Storm“, The Common Linnets (Internval) 2:a i finalen
2013: Birds“, Anouk (Internval) 9:a i finalen
2012: You And Me“, Joan Franka (Nationell uttagning) 15:e i semi 2
2011: Never Alone“, 3JS (Internvald artist +
Nationell final
)
19:e i semi 2
2010: Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)“, Sieneke (Internvald låt + Nationell final) 14:e i semi 2
2009: Shine“, The Toppers (Internvalda artister +
Nationell final
)
17:e i semi 2
2008: Your Heart Belongs To Me“, Hind (Internval) 13:e i semi 1

Schlagerpinglan: Vare sig de beslutar sig för ett internval eller ej så hoppas jag att de gör ett rejält nytänk och inte försöker köra på samma spår som fungerade 2013 och 2014 för det är “redan gjort”. Framför allt så hoppas jag att de tänker till både en och två gånger vad gäller presentationen av sitt bidrag, för låtmässigt så tror jag att Nederländerna hade finalplatsen som i en liten ask i år men att det var just sättet de valde att visa upp låten på som sänkte dem.

När det gäller Nederländerna så har jag egentligen bara en favoritartist och det är Gordon som var en del av The Toppers som tävlade i Nederländernas nationella final 2009 (se även smakprov på andra låtar här: “Kom Eens Dichterbij” och “Ik Lach“). Min förhoppning inför 2016 är därför att Avrotros gör ett internval och skickar Gordon till Stockholm som soloartist med en riktigt svängig låt som sätter sig direkt. 🙂

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Nederländerna planerar att delta i Eurovision 2016”

 1. Micke

  Jag har aldrig tänkt på en sak innan jag nu såg det när jag skulle ranka Nederländernas bidrag 2008-2015. Det jag insett är att de från 2008 och framåt blev bättre och bättre för varje år. Dvs fram till i år då de tappade lite igen. Iofs är det svårt att ranka bidragen 2013 och 2014 då de är lika bra och överlägsna de övriga plus det mesta som varit med i ESC överhuvudtaget.

  2014 “Calm After The Storm“, The Common Linnets (Jag har haft fel så många gånger i mitt liv inklusive när det gäller ESC. Därför är det roligt att även ha rätt någon gång 🙂 Oj så hånad detta bidraget var inledningsvis och så även jag för att jag tyckte så bra om det. Men jädrar så rätt jag fick. Jädrar så vindarna skulle vända och till denna dag är jag säker på att detta bidraget hade vunnit om det inte varit för grejen med Conchita. Tror faktiskt jag har rätt en gång till hur konstigt det än låter 🙂 Underbar låt att lyssna på när man bara vill koppla av)
  2013 “Birds“, Anouk (Hur denna låt kunde missa toppen och bara blev nia är ett av tidernas största mysterier för mig. Vida överlägset det mesta vi får oss serverat inom ESC både låtmässigt, sångmässigt och scennärvaromässigt. Sicken tjej och sicken röst. Wow är ett för litet ord. Ett av de bidragen som tycks ha etsat sig fast i folk, inklusive dettta “folk” personligen. Folk pratar fortfarande om den med beundran i blick)
  2015 “Walk Along“, Trijntje Oosterhuis (Har egentligen inte så mycket att säga om detta bidraget utan stryker under på det Schlagerpinglan säger. De hade finalplatsen som i en liten ask men de glömde att stänga till ordentligt. Framträdandet hade mycket i övrigt att önska kan man milt sagt säga)
  2012 “You And Me“, Joan Franka (Definitivt ett av de svåraste bidragen att bedöma genom alla tider för mig. Bidraget har definitivt något som tilltalar mig men det slarvas bort i rent fjanteri. Videon är definitivt bättre än scenframträdandet men inte ens den kan dölja katastrofpartiet när Joan “sjunger” i falsett. Synd för det kunde ha blivit riktigt bra)
  2011 “Never Alone“, 3JS (Det är inte allt för ofta man hittar bidrag där man varken hittar något bra eller något dåligt men här har vi ett sånt. Skulle aldrig säga att låten är bra lika lite som att den är dålig. Men det kan ju vara trevligt det med)
  2010 “Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)“, Sieneke (Jag ÄLSKAR blandad kompott med varierande musikstilar. Det är det som gör hela ESC. Gammalt, modernt whateever. Detta är dock ingenting som jag direkt går igång på utan det passerar utan att göra intryck på mig)
  2009 “ Shine“, The Toppers (Usch jag beklagar Schlagerpinglan men det här var inget för mig. Vare sig låten, gruppen eller Gordon. Jag kan ha fel men något säger mig att de olika sättet vi ser på detta har att göra med att jag är kille och du tjej. Jag hittar tyvärr ingenting hos Gordon min vän. Men därmed inte sagt att ditt förslag om detta Internval är helt fel. Kan ju vara jag som är helt ute och cyklar)
  2008 “Your Heart Belongs To Me“, Hind (De första 20 sekunderna låter hyfsat lovande men sedan när hon börjar sjunga tappar låten totalt. Inte för att hon har dålig sångröst utan för att låten säger ingenting och framförallt då två smilande snubbar som studsar runt gör allt för att få magsyran att stiga. Nej det här är ingenting för mig)

  Bästa låten i Nederländerna genom alla tider? Ja kampen står mellan de två jag har i topp här 2013 och 2014. Två grymt bra ESC-bidrag

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se