CypernTV-bolaget CyBC har avslöjat att Cypern troligtvis kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016. Något officiellt beslut har ännu inte tagits, även om det cirkulerat uppgifter om att de återigen planerar för en årgång av Eurovision Song Project. (Källor: esctoday.com och wiwibloggs.com)

Snabbfakta: Cyperns deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1981 – deltagit 32 gånger – vunnit 0 gånger

Cyperns ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: One Thing I Should Have Done“,
John Karayiannis
(Eurovision Song Project) 22:a i finalen
2014: – – – – – – – – –
2013: An Me Thimasai“, Despina Olympiou (Internval) 15:e i semi 1
2012: La La Love“, Ivi Adamou (Internval + A Song for Ivi) 16:e i finalen
2011: San Aggelos S’Agapisa“, Christos Mylordos (Performance + Internvald låt) 18:e i semi 2
2010: Life Looks Better In Spring“,
Jon Lilygreen & The Islanders
(Eurovision 2010: Epilogi tis
Kipriakis Simmetohis
)
21:a i finalen
2009: Firefly“, Christina Metaxa (Nationell final) 14:e i semi 2
2008: Femme Fatale“, Evdokia Kadi (Nationell final) 15:e i semi 2

Schlagerpinglan: Efter ett års frånvaro från ESC så överraskade Cypern med den ambitiösa nationella uttagningen Eurovision Song Project (se hela upplägget här) vid sin comeback i tävlingen. Själv var jag så glad över att återse Cypern att jag hade ganska stort överseende med innehållet, även om det i ärlighetens namn kanske inte alltid var så imponerande.

Jag tycker i alla fall att de till slut fick fram två riktigt bra bidrag (“One Thing I Should Have Done” med Giannis Karagiannis och “Without your love” med Panagiotis Koufogiannis) så jag tillhör trots allt de som tycker att formatet är värt att testas igen.

Inför 2016 så hoppas jag därför att TV-bolaget sätter sitt hopp till Eurovision Song Project 2016 men att de denna gång kortar ner auditionsdelen samt håller tummarna för att de lockar till sig en större mängd intressanta låtar.

Skulle de trots allt besluta sig för ett internval så ser jag gärna att det blir Evridiki (“Teriazoume” 11:a 1992, “Ime Anthropos Ki Ego ” 11:a 1994, “Comme Ci, Comme Ça” 15:e i semifinalen 2007) som får äran att representera sitt land för fjärde gången (som soloartist). 🙂

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Cypern i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Cypern deltar troligtvis i Eurovision 2016”

 1. Johanna

  Jag älskar Cypern i ESC. Nästan alltid är de en av mina favoriter. I år var jag relativt ensam om att tro på John till final-men jag fick tack och lov rätt. jag hoppas de fortsätter med samma uttagningsformat för för mig var faktiskt Cypern en av de bästa nationella finalerna under 2015 års säsong.

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, Även jag var en av de som både hoppades och till slut även gissade att Cypern skulle ta sig vidare till finalen i år, men jag hade lite svårt att riktigt tro att det skulle räcka hela vägen. Ibland är gränsen hårfin mellan vad olika personer uppfattar som vackert och uttråkande. 🙂

  Lyckligtvis så gick det ju riktigt bra för Cypern i deras comeback och förhoppningsvis så gör det dem villiga att fortsätta sin storsatsning även 2016.

  Personligen har jag haft lite svårt för Cyperns bidrag de senaste åren, förutom årets bidrag och “La La Love“ som trots sånginsatsen var ett rejält glädjepiller. För att hitta min absoluta favorit så får vi dock gå tillbaka till 1990 och “Milas Poli” med Haris Anastasiou, som även det var ett glädjepiller. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se