Malta TV-bolaget PBS har bekräftat att Malta kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016. Enligt vissa käller så kan det eventuellt bli lite förändringar vad gäller sättet de ska välja ut sitt bidrag på, i hopp om att åter kunna ta sig till ESC-finalen. (Källor: eurovoix.com och tvm.com.mt)

Uppdaterat:Malta utser sitt bidrag i januari
Uppdaterat:49 bidrag vidare till nästa fas
Uppdaterat:Tjuvlyssna på de 20 semifinalbidragen

Snabbfakta: Maltas deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1971 – deltagit 28 gånger – vunnit 0 gånger

Maltas ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: Warrior“, Amber (Malta Eurovision Song Contest 2015) 11:a i semi 2
2014: Coming Home“, Firelight (Malta Eurovision Song Contest 2014) 23:a i finalen
2013: Tomorrow“, Gianluca (Malta Eurovision Song Contest 2013) 8:a i finalen
2012: This Is The Night“, Kurt Calleja (Malta Eurovision Song Contest 2012) 21:a i finalen
2011: One Life“, Glen Vella (Malta Eurosong 2011) 11:a i semi 1
2010: My Dream“, Thea Garrett (The GO Malta Eurosong 2010) 12:a semi 1
2009: What If We“, Chiara (GO Malta EuroSong 2009) 22:a i finalen
2008: Vodka“, Morena (Malta Song for Europe 2008) 14:e semi 2

Schlagerpinglan: Med tanke på att alla jurygrupperna OCH tittarna gav Amber sin 12:a i den nationella finalen förra året så har jag svårt att se hur de ska kunna förändra sättet de tar ut bidraget på utan att övergå till ett internval, vilket jag absolut inte hoppas på. Maltas uttagning är en av de jag ser fram emot allra mest för den brukar krylla av lättsmälta låtar och välkända ansikten. 🙂

Guldkornen denna gång (se hela startfältet här) tyckte jag var “Fandango” med Jessika, “Rush” med Christabelle, “The One That You Love” med Lawrence Gray, “Still Here” med Franklin och “Stop Haunting Me“ med Raquel… för att nämna ett par. 😉

Mina förhoppningar inför 2016 är att Malta helt enkelt fortsätter i samma stil med en nationell uttagning med ett stort antal bidrag och mängder med välkända artister där främst Claudia Faniello, Jessika och Dorothy Bezzina återses. Bättre lycka denna gång. 🙂

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Malta i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Malta planerar att delta i Eurovision 2016”

 1. hej

  Jag lyssnade inte på alla låtar i maltas senaste tävling, men jag hörde att Amber var favorittippad och Daniel Testa känner jag igen från jesc 2008 så jag lyssnade lite på deras låtar och av de föredrog jag överlägset something in the way med Daniel Testa.
  Ser förresten att hemsidan är uppdaterad, snyggt jobbat

 2. hej

  Förresten, vad hände med din topplista av bidragen i ogae second chance

 3. Schlagerpinglan

  @hej, Jepp, jag håller på att förbereda sidan för 2016 men det har varit mycket sommar-aktiviteter och annat som drar uppmärksamheten åt andra håll… vilket tydligen även gjort att OGAE hamnat “mellan stolarna”… men inlägget är numera tillbaka på aktuellt-listan och dyker upp denna vecka. Tackar igen. 😀

 4. Lukas

  Jag tror att det som fällde Warrior trots allt det stöd den fick på hemmaplan var nog just för att man ändrade om den. Förhoppningsvis kanske man skrotar det konceptet av att ändra om vinnarlåten nästa år.

 5. Schlagerpinglan

  @Lukas, Frågan om man bör “förbättra” bidrag som redan fått klartecken från tittare och/eller juryn att få representera landet i ESC är nog en av de viktigare delarna ja. Om de trots allt vill göra förbättringar så är det viktigt att de redan från början är riktigt tydliga, vilket de även var, så ingen känner sig lurad.

  Personligen så tyckte jag inte riktigt bra om Maltas vinnarlåt i år men den nya versionen lät en aning bättre i mina öron än originalet. Den hade dock aldrig kunnat förändras så pass mycket att jag skulle ändra mig helt. Ofta när man försöker fånga in alla smakriktningar så tappar man i stället de som var med en från början. Men, men… allt är en chanstagning och för att vinna så får man även vara beredd på att förlora. Synd bara när det inte fungerar.

 6. Johanna

  Maltas låt gick inte vidare för att den var dålig. Enkelt. För mig var det bara Finland och Moldavien som var sämre i år om jag ska vara ärlig. Jag ÄLSKADE Malta 2013 och 2014 dock! Det var två rijtigt bra låtar!

 7. Adri

  Jag tror precis som Lukas att Malta skulle ha avancerat om de använt den första versionen. Den var mer “smidig” om det är rätt ord, den nyare versionen bytade riktningar hela tiden och tyvärr sjöng inte Amber så bra, men jag tror ändå att den första versionen skulle gått vidare.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se