Estland Fram till den 2:a november tar TV-bolaget ERR emot bidrag (från inhemska artister och låtskrivare) till “Eesti Laul 2016″, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016.

Som vanligt så består “Eesti Laul” utav två semifinaler med vars tio bidrag samt en final där topp-fem från varje semifinal tävlar om att få representera Estland i ESC 2016. Alla showerna avgörs av 50/50 jury- och teleröster. Mer information hittar ni på tävlingens officiella hemsida.

Schemat för Estlands “Eesti Laul 2016”:

2:a november Deadline att skicka in bidrag
13:e februari Semifinal 1 10 semifinalister → 5 finalister
20:e februari Semifinal 2 10 semifinalister → 5 finalister
5:e mars Final 10 finalister → 1 vinnare
(Källor: esctoday.com och etv.err.ee)

Schlagerpinglan: Jag har ju tidigare radat upp mina önskeartister till Eesti Laul 2016 så denna gång nöjer jag mig med att glädja mig åt att vi har ytterligare en nationell uttagning bekräftad. Ju fler desto bättre. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Estland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se