LettlandFram till den 1:a november tar TV-bolaget LTV emot bidrag från låtskrivare och artister till “Supernova 2016″, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016.

Den lettiska nationella uttagningen består utav två förinspelade inför-shower i januari samt fyra liveshower varje söndag i februari enligt schemat nedan. De 20 bidrag som tävlar om en plats i finalen den 28:e februari presenteras i början av december. Mer information och ansökningsblanketter för låtskrivare och artister hittar ni på tävlingens officiella hemsida.

Schemat för Lettlands “Supernova 2016”:

1:a november Deadline för låtskrivare/artister att skicka in sina bidrag
december De 20 tävlande bidragen presenteras
januari 2 st inför-shower
7:e februari Deltävling 1
14:e februari Deltävling 2
21:a februari Semifinal
28:e februari Final
(Källor: esctoday.com och supernova.lsm.lv)

Schlagerpinglan: Precis som jag skrev i presentations-inlägget så tyckte jag att Lettland lyckats riktigt bra med sitt nya uttagningsformat och jag är väldigt glad över att det gav ett så pass bra resultat i Wien, även om jag själv aldrig riktigt förstod varför. 😉

Att de nu meddelar att de behåller “Supernova” inför ESC 2016 är därför knappast någon större överraskning, men likväl väldigt glädjande. Nu hoppas jag bara att det dyker upp en hel del intressanta bidrag och artister så att söndagskvällarna i februari 2016 blir något extra att se fram emot.

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Lettland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Lettland 2016: Supernova-final den 28:e februari”

  1. Hannes

    gillade Lettlands utagning väldigt mycket, den kändes så modern på något sätt (även vinnar låten) :3 Lettland kan ha en av mina absoluta favorit uttagningar i eurovision nu när de ändrade det

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se