Israel TV-bolaget IBA inledde sin jakt på nästa vinnare av talangtävlingen The Next Star / The Rising Star (HaKokhav HaBa) för en tid sedan, fast då utan att egentligen bekräfta att Israel skulle delta i Eurovision Song Contest 2016, vilket gav upphov till många frågor. Nu är det dock tid några svar:

Korta fakta angående Israels deltagande i Eurovision Song Contest 2016:

TV-bolaget IBA har preliminär-bekräftat att Israel kommer att delta i ESC 2016. En slutlig bekräftelse lär komma i mitten av oktober.
Vinnaren av talangtävlingen HaKokhav HaBa – Säsong 3, bestående av 15 avsnitt, kommer att få representera Israel i ESC 2016. Bidraget väljs troligtvis ut internt strax därefter.
Enligt esctoday.com så har EBU gått med på att låta Israel tävla i den andra semifinalen av ESC 2016, den 12:e maj, eftersom den första lär sammanfalla med en nationell högtidsdag.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Med tanke på att det blev en imponerande 9:e-plats i finalen för Nadav Guedj och hans “Golden Boy“ i ESC 2015 så är det väl inte så konstigt att IBA kör på samma linje även inför ESC 2016 och låter vinnaren av “The Rising Star” få åka till Stockholm.

Mina personliga önskemål inför ESC 2016, med främst en återupplivning av Kdam Eurovision, blev det därmed inte så mycket av men det är inget jag är alltför besviken över. Landet verkar ju vara inställda på att vara med och tävla även 2016 och det är ju huvudsaken. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Israel i ESC 2016“.

Så här långt har esctoday.com 30 länder på sin lista över “klara” ESC-2016-länder medan wikipedia har 35 länder på sin, se hela sammanställningen här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2016: Israel tävlar i den andra semifinalen”

  1. hej

    Jag hörde nyligen att Douwe Bob kommer representera Nederländerna i ESC nästa år

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se