SlovakienTV-bolaget RTVS har meddelat att de inte har för avsikt att låta Slovakien delta i Eurovision Song Contest 2016. Det betyder i så fall att det blir det fjärde året i rad som landet inte skickar något tävlingsbidrag till ESC. (Källa: esctoday.com)

Snabbfakta: Slovakiens deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1994 – deltagit 7 gånger – vunnit 0 gånger

Slovakiens ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: – – – – – –
2014: – – – – – –
2013: – – – – – –
2012: Don’t Close Your Eyes“, Max Jason Mai (Internval) 18:e i semi 2
2011: I’m Still Alive“, TWiiNS (Internval) 13:e i semi 2
2010: Horehronie“, Kristina Pelakova (Eurosong 2010) 16:e i semi 1
2009: Leť Tmou“, Kamil Mikulčík & Nela Pocisková (Eurosong 2009) 18:e i semi 2
2008: – – – – – –

Schlagerpinglan: Som vi redan konstaterat tidigare så är visserligen inget 100% avgjort förrän EBU meddelar vilka länder som kommer att delta (och ibland inte ens då när man tänker på Australiens sena inhopp förra gången) men det kan likväl aldrig ses som ett speciellt gott tecken när TV-bolagen själva inte tror på ett deltagande.

Förhoppningsvis så dröjer det inte alltför lång tid innan Slovakien känner sig redo för sin ESC-comeback, för jag tror att vi är många som är riktigt nyfikna på vad de skulle kunna tänka sig att ställa upp med nästa gång.

Mer om Slovakiens ESC-deltagande, inkl. alla deras bidrag och placeringar, hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2016: Slovakien deltar troligtvis inte!”

 1. Micke

  Av bidragen 2009-2012 finns två som jag tyckte om. Vi börjar med bidraget 2012 som jag gillade även live trots att den var lite avslagen där. Värre var det med bidraget 2010. Möjligen ett av de största magplasken överhuvudtaget live. Om jag för en sekund glömmer liveframträdandet så är detta bidraget topp 10 för mig genom alla tider. Man ska ju inte svära men F.A.N att de inte kunde få till det live.

  Så här skulle den givetvis vara

  https://www.youtube.com/watch?v=kghCqyMLPFA

 2. Johanna

  Horehronie kan vara den mest underskattade låten i ESC-sammanhang någonsin. Tycker fortfarande att den förtjänade topp tio i finalen och så kommer den toksist? Är folk helt döva undrar jag? jag var i arenan i Oslo under framträdandet och trots att live var sämre än studioversion (som i 99% av fallen) så var den absolut inte dålig och melodin är riktigt fin oavsett:-)

 3. Lukas

  Nej nej nej…! Jag som hade hoppats på dem. Slovakien blev ett av mina favoritländer, framför allt då jag fullkomligen var helt såld på 2012 års låt, som jag verkligen hoppades och trodde på finalplats för. Sen tyckte jag även att 2009 års låt fick ett oförtjänt kyligt mottagande.

 4. Johan

  Hm… Slovakien är nog ett av de där länderna som jag inte tagit mig tid att analysera faktiskt. Kan bero på deras korta tidsspann i tävlingen och deras väldigt blyga placeringar. För mig är deras bästa låt “genom tiderna” den semi-balkanska balladen “Modlitba” från 1998. I övrigt är det nog inget som riktigt tilltalar mig om jag ska vara ärlig.

  2009 var deras comeback-år och där får jag nog citera Markus Larsson där: sångerskan lät som ett bil-alarm. Överspelat (kan bero på att de båda är skådespelare) och en blek komposition som inte gjorde sig bra i det årets starka startfält. Solklar finalmiss.

  2010 hade mer potential och verkar hyllas av ESC-fansen. Jag kan till viss del förstå denna “hype”, men det mesta av mitt gillande av “Horehronie” är det faktum att 2010 saknade etniska inslag och höll en allmänt låg kvalitetsnivå. 2009 hade jag nog inte höjt ett ögonbryn om den deltagit då. Den första semifinalen var plågsam att ta sig igenom och trots att det inte alls var något speciellt bra framförande så hade jag med Slovakien som en självklar finalist.

  2011 deltog de med en låt från 2001 års utgåva av “hits for kids”. Förutsägbar ballad marinerad i lite falsksång. Nej tack.

  2012 trodde jag att de hade chansen på en hyfsad placering (och iaf möjligheten till att kvala), men seriöst. Lyssna på liveframträdandet och kom sedan och säg att det inte låter falskt något så fruktansvärt. Något så otroligt eländigt att jag nollade dem i mitt poängformulär, likaså de andra som jag såg programmet med.

  Men det är alltid kul med fler deltagande länder, och lyckas Tjeckien knipa en finalplats nästa år kanske de blir lite mer sporrade att delta.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se