Schweiz Schlagerpinglan: I morse började RTR/SRF att ta emot bidrag till sin traditionella Eurovision-portal där tio kandidater ska utses till andra steget i Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, som ni kan läsa mer om här.

Under dagen så har ett flertal bidrag både laddats upp och plockats ner från portalen och vilka som kommer att få vara kvar och kunna röstas på vet vi inte förrän efter deadline den 26:e oktober. Här nedan ser ni i alla fall länkar till de tio första bidragen som laddades upp och stannade kvar en längre stund, i den ordning jag själv föredrar dem samt med mina personliga betyg:

“Schweiz Internet-uttagning 2016”- Bidrag nr 1-10 (del 1 – 2015-09-28)

Its Your Time“, Sarah Tyler schweizschweizschweizschweizschweiz
(Wolverhampton, Storbritannien)
Closer to my heart“, Ylva & Linda schweizschweizschweizschweizschweiz
(Sundbyberg, Sverige)
Feel it now“, Inna Siegrist schweizschweizschweizschweizschweiz
(Lausen, Schweiz)
Keine Angst“, SEYRAN schweizschweizschweizschweizschweiz
(Köln, Tyskland)
Song“, Tandem schweizschweizschweizschweizschweiz
(Rapperswil, Schweiz)
Take life as it is“, Tony Immanuel Søgaard Olsen schweizschweizschweizschweizschweiz
(Grindsted, Danmark)
The Rising“, The United schweizschweizschweizschweizschweiz
(Liverpool, Storbritannien)
Ich Gehe Durch Die Hölle (Weil Sie Mich Zum Teufel Schickte)“,
Travis “Trucker” Hunter
schweizschweizschweizschweizschweiz
(Salzgitter, Tyskland)
Köttbullar “, Steili Kressä schweizschweizschweizschweizschweiz
(Lyss, Schweiz)
People Are People (Refugees Welcome)“, Danny Geske schweizschweizschweizschweizschweiz
(Köln, Tyskland)

Schlagerpinglan: De första tio bidragen är betygsatta och rangordnade och förhoppningsvis så följs de av många, många fler. 😀 Så här långt är jag positivt överraskad då jag redan hittat en låt som föll mig ganska väl i smaken samt återsåg en del välbekanta ansikten och namn. Det lovar gott för fortsättningen. 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schweiz 2016: Lyssna på online-bidragen – del 1”

 1. Peter

  Danny Geskes song People are People is wonderful! For me the best song so far!

 2. Micke

  Jag kommer inte att betygsätta bidragen. Blir för många men kul att du gör det 🙂 Däremot kommer jag att “spara” de bidrag jag tycker har potential för att jämföra alla dessa senare. Av dessa tio hittar jag två som jag ska kolla upp mer längre fram. Dessa två är “Its Your Time“, Sarah Tyler och “Keine Angst“, SEYRAN. Möjligen två som kan konkurrera längre fram men det beror ju dels på hur bra bidrag det kommer i övrigt och även på hur dessa två utvecklar sig. De flesta av dessa tio känner jag dock mest är inskickade som skämt 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Många av bidragen som skickats in är ju sådana som sållas bort direkt vid andra länders låtuttagningar och det är lite av charmen med denna väldigt öppna uttagning, att man får se allt. Dessutom måste det vara roligt för alla “glada amatörer” att det finns ett sätt att visa upp sig. Att det sedan kan bli lite väl mycket av den varan ibland är ju en helt annan sak men då är det ju bara att påminna sig själv om att ingen tvingar en att lyssna på allt och att det trots allt lite då och då dyker upp riktigt trevliga bidrag. 🙂

 4. Anes

  Hittills så ser det rätt OK ut med de låtar som man har redan visat upp.
  Jag har redan några som jag gillar. Dessa är ”Closer to my heart”, ”Its Your Time” och ”Keine Angst”.
  Har blivit helt beroende av Sarah’s låt, men hon behöver verkligen tona ner autotunen.
  Jag kan se potential i henne.
  Nu får man hoppas att man får se flera bra låtar i uttagningen 😛

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se