IslandTV-bolaget RÚV har nu bekräftat att Island kommer att utse sitt tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2016 genom den nationella uttagningen “Söngvakeppnin 2016“. Mer info om uttagningens utformning kommer vid ett senare tillfälle.

Fram till den 2:a november kan artister och låtskrivare ladda upp sina bidrag till RÚV:s hemsida, se anmälningsblankett här. Förutom äran att få representera Island i Stockholm 2016 så får vinnaren en miljon isländska kronor. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Island, som skickade sitt första bidrag till ESC år 1986, firar hela 30 år i tävlingen 2016. Visserligen har de endast tävlar 28 gånger (1998 och 2002 fick de stå över p.g.a. för dåliga resultat åren innan) men det är ju åren som räknas och då blir det ju jubileum. Förhoppningsvis tar RÚV sitt 30-års-jubileum på allvar och låter Söngvakeppnin bli något alldeles extra denna gång. 😀

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Island i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Island 2016: RÚV tar emot bidrag till Söngvakeppnin 2016”

 1. hej

  Portugal kommer inte delta i Eurovision nästa år

 2. Schlagerpinglan

  @hej, Näääää… här sitter jag och glädjer mig åt Litauens förbättrade nationella uttagning (snart klar med inlägget) och är inte alls förberedd på några sådana dåliga nyheter. Hoppas att det inte stämmer.

 3. Johanna

  @schlagerpinglan Det verkar som det stämmer att Portugal inte ska vara med i år utan istället gör sig redo för en förbättrad uttagning till nästa år om jag förstod min portugisiska vän rätt!

 4. Schlagerpinglan

  @Johanna, Mmmm…. även TV-bolaget har gått ut med det så jag har inget annat val än att (motvilligt) skriva om nyheten.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se