PortugalEfter ett möte med TV-bolaget RTP så meddelade fanklubben OGAE Portugal via sitt Facebook-konto att Portugal inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016 samt att EBU redan blivit informerade.

Senare samma kväll bekräftade även TV-bolaget via sin hemsida att de sorgliga nyheterna är sanna men att de planerar att göra en storstilad nystart i tävlingen 2017. (Källa: rtp.pt)

Snabbfakta: Portugals deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1964 – deltagit 48 gånger – vunnit 0 gånger

Portugals ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: Ha Um Mar Que Nos Separa“, Leonor Andrade (Festival da Canção) 14:e i semi 2
2014: Quero Ser Tua“, Suzy (Festival da Canção) 11:a i semi 1
2013: – – – – – –
2012: Vida Minha“, Filipa Sousa (Festival da Canção) 13:e i semi 2
2011: Luta É Alegria“, Homens Da Luta (Festival da Canção) 18:e i semi 1
2010: Há Dias Assim“, Filipa Azevedo (Festival da Canção) 18:e i finalen
2009: Todas As Ruas Do Amor“, Flor-de-lis (Festival da Canção) 15:e i finalen
2008: Senhora Do Mar (Negras Águas)“, Vânia Fernandes (Festival da Canção) 13:e i finalen

Schlagerpinglan: Det här var ju inte alls de nyheter jag hoppades på beträffande Portugals ESC-planer, speciellt inte efter att jag till sist fått så positiva känslor för Portugals 2015-bidrag att jag därför såg fram emot 2016-bidraget lite extra.

Vad gäller Festival da Canção 2015, se hela startfältet här, så tyckte jag att det stod mellan “Outra Vez Primavera” med Yola och “Ha Um Mar Que Nos Separa“ med Leonor Andrade men att ingen av dem var speciellt övertygande vid den tidpunkten. Annat var det vid semifinalen i Wien, då jag helt ändrade åsikt om Leonor och jag satt och hoppades (förgäves) på en finalplats för Portugal.

Eftersom det verkar ganska definitivt att Portugal inte kommer till start 2016 så får min traditionella önskning i Portugals fall gälla 2017. Med tanke på att de hintat om ett nytt sätt att utse sitt bidrag på så blir det förmodligen inte Festival da Canção 2017 men det spelar ingen större roll. Så länge det blir en nationell uttagning som slutar slutar med att Catarina Pereira vinner med en låt som är ännu bättre än hennes två tidigare (“Mea Culpa“ 2:a 2014 och “Canta por mim” 2:a 2010) så blir jag mer än nöjd och kan (kanske) stå ut med att de tar ett års paus för att förbereda sig. 🙂

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Portugal i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Portugal deltar inte i Eurovision Song Contest 2016!”

  1. Hannes

    Hatar Portugal oss? Det är tredje gången de går ut tävlingen där vi är dom som ska hålla det

  2. Schlagerpinglan

    @Hannes, Visst verkar det lite konstigt att de hoppar över tävlingen just de år som vi råkar hålla i det men förhoppningsvis är det bara ett konstigt sammanträffande. Att låta alla ESC-fans gå miste om tre portugisiska ESC-bidrag p.g.a. någon eventuell utdragen konflikt ESC-personer emellan låter lite väl barnsligt för att kunna stämma.

    Nej, det är tragiskt att de inte kunde få in ESC i sitt schema 2016 men får i stället hoppas på en stark comeback 2017. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se