Tyskland TV-bolaget NDR håller fortfarande ganska tyst om sina planer för Tysklands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Klart är i alla fall att Klubbspelningen, som genererat de två senaste tyska ESC-artisterna, kommer att slopas inför 2016. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Som jag nämnt tidigare så har jag inget emot Klubbspelningen i sig utan ser hellre att de gör förändringarna på andra punkter: t.ex. minskar ner antalet tävlingsbidrag till en låt per artist.

2014 så tyckte jag att “Is It Right“ med Elaiza var helt rätt vinnare så om de är missnöjda med 18:e-platsen så borde de ha valt ut bättre låtar till sin nationella uttagning för det året var wildcard:et det bästa de hade.

2015 års dåliga resultat, 27:e-plats med 0 poäng, bör inte heller det kasta någon skugga på Klubbspelningen då tittarna faktiskt inte valde “Jump The Gun“ med Ann Sophie utan “Heart Of Stone“ med Andreas Kümmert. Det var han som i sin tur gav bort segern till Ann Sophie och hennes andra låt “Black smoke“, som inte alls fått någon Klubbspelnings-tid.

Enligt mitt sätt att se på saken så är därför NDR:s rädsla för Klubbspelningen helt obefogad men om det kan få dem att förändra hela sin nationella uttagning till det bättre så är jag inte den som klagar. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Tyskland 2016: NDR slopar Klubbspelningen”

  1. Johanna

    Tack och lov att den försvinner säger jag, med tanke på deras resultat! Ska bli skönt att se en av mina favorit-uttagningar med låtar som tävlar på samma villkor…

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se