Tyskland TV-bolaget NDR har meddelat att Tyskland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2016 men hur de tänker utse sitt tävlingsbidrag har de ännu ej avslöjat.

En del ESC-sidor har rapporterat om ett nytt upplägg i tre steg med en final den 4:e mars, men enligt NDR är dessa uppgifter falska. I själva verket håller de på att titta på olika alternativ och kommer tids nog att avslöja sina planer. (Källor: esctoday.com och eurovoix.com)

Uppdaterat:Xavier Naidoo för Tyskland 2016!
Uppdaterat:Xavier Naidoo inte längre aktuell för Eurovision
Uppdaterat 2016-01-06:Nationell final den 25:e februari
Uppdaterat 2016-01-12:“Unser Lied für Stockholm”-finalisterna

Snabbfakta: Tysklands deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1956 – deltagit 59 gånger – vunnit 2 gånger: 1982 och 2010

Tysklands ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: Black Smoke“, Ann Sophie (Unser Song für Österreich) 27:a i finalen
2014: Is It Right“, Elaiza (Unser Song für Dänemark) 18:e i finalen
2013: Glorious“, Cascada (Unser Song für Malmö) 21:a i finalen
2012: Standing Still“, Roman Lob (Unser Star für Baku) 8:a i finalen
2011: Taken By A Stranger“, Lena (Internval + Unser Song für Deutschland) 10:a i finalen
2010: Satellite“, Lena (Unser Star für Oslo 2010) 1:a i finalen
2009: Miss Kiss Kiss Bang“,
Alex Swings Oscar Sings!
(Internval) 20:e i finalen
2008: Disappear“, No Angels (Wer singt für Deutschland?) 23:a i finalen

Schlagerpinglan: Vad gäller 2015-startfältet (som ni hittar här) så kan jag inte påstå att det fanns ett enda bidrag som riktigt talade till mig. Ska jag peka på några som var bättre än de andra så får det bli “Heart Of Stone” med Andreas Kümmert (som egentligen vann men som gav vinsten till Ann Sophie) och “Glück” med Alexa Feser.

Skulle jag få drömma fritt om hur Tyskland ska utse sitt 2016-bidrag så hoppas jag på en uttagning där varje artist tävlar med endast en låt samt att de håller hög kvalitet (hellre få och bra än många halvtaskiga) och presenteras i god tid så att man hinner att “lära känna” dem bättre och därigenom få upp intresset för den tyska uttagningen, något som jag saknat de senaste åren.

Wildcard-talangtävlingen kan de gärna ha kvar, då det aldrig skadar att hålla ögonen öppna för nya talanger, men främst så ser jag att etablerade artister, som är tonsäkra, har scenvana och karisma, är med och tävlar.

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Tyskland planerar att delta i Eurovision 2016”

 1. hej

  Än idag undrar jag varför Andreas Kümmert var med om han verkligen inte ville vinna.

 2. Adri

  jag tillhör den minoriteten som föredrog Ann Sophe framför Andreas och blev därför glad när han hoppade av (även om det var respektlöst mot alla de som röstat på honom och därför lagt pengar på hans vinst). Bäst av alla tyckte jag dock att “Frozen Silence” med Fahrenhaidt var. Jag tror att Tyskland skulle kunna kommit på vänstra spalten i resultatslistan med den låten. Tyskland har verkligen sänkt sig de senaste åren tycker jag. Deras låt 2014 var verkligen hemsk med fem utropstecken. Såå seg.

  Åren 2008-2012 tyckte jag Tyskland presterade med intressanta bidrag som alltid var en bit av frisk luft i tävlingen, men nu deltar de med låtar som bara är “meh”.

 3. Micke

  För mig är det beklämmande att ett land som Tyskland med ett så stort språk väljer att framträda på engelska. Patetiskt skulle jag snarare vilja säga. Vad det då gäller bidragen de senaste åtta åren lägger jag de i två olika högar. Fyra som jag tycker är bra och fyra jag inte alls tycker om. Två bidrag står i särklass. Tyvärr misslyckades Tyskland med framträdandet för alla mina tre favvisar bland dessa åtta.

  2010 “Satellite“, Lena (Hade Lena och gänget bland detta bidraget fått till framträdandet ordentligt hade det här bidraget legat väldigt nära min topp 10 genom alla tider. Tyvärr satte de dock inte framträdandet helt men lik förbannat ett riktigt bra bidrag)
  2012 “Standing Still“, Roman Lob (Här har vi en riktig växare. Minns att jag var besviken när han vann i Tyskland för jag gillade ett bidrag som tjejen där hade. Sedan växte det stort och inte ens ett stelt framträdande och en urful mössa kunde ta bort kvalitén i det här bidraget)
  2011 “Taken by a stranger“, Lena (Ett mysigt bidrag med ett stendött framträdande. Synd mina vibbar innan finalen var att Tyskland skulle kunna få till något verkligt annorlunda som skulle kunna dra extrapoäng. Blev nog tyvärr snarare tvärtom)
  2014 “Is It Right“, Elaiza (Märklig låt. Tog väldigt lång tid innan jag ens accepterade att Tyskland ställde upp med det här bidraget. Tyckte det hade det mesta som INTE gör ett bra bidrag. Sakta men säkert växte den och till slut märkte jag att jag allt mer började gunga med)
  2015 “Black Smoke“, Ann Sophie (Ok nu sjunker standarden på bidragen. En låt som inte tycks kunna bestämma sig. både låten och sångerskan känns mest som de är ur takt hela tiden. Nej! oj vilket nedköp när stackars Ann-Sophie fick ta över när Andreas hoppade av)
  2013 “Glorious“, Cascada (Har många gånger skrivit om varför jag inte gillar den här. Vet dessutom att Schlagerpinglan gillar den så det får stanna där)
  2009 “Miss Kiss Kiss Bang“, Alex Swings Oscar Sings! (Swing och sing brukar normalt betyda att det svänger och att någon sjunger. Just ordet sjunger vill jag inte ens slösa ut på den här snubben och svänger kan nog dessa “artister” inte ens stava till ens om de får göra det på tyska eller engelska. Nope not my cup of tee)
  2008 “Disappear“, No Angels (Ett bidrag som skriker rakt ut “nog fasen kan ni väl se att vi egentligen inte bryr oss ett skit om ESC”. Låten, artisterna och sångrösterna känns mer som att de aldrig borde ha släppts ut i det fria. Visst märks det ofta att länder inte bryr sig alltför mycket men normalt kamoflerar de detta lite bättre än i det här fallet)

  Bästa låten i Tyskland genom alla tider? Finns några men som jag upptäckte för några månader sedan och har berättat om finns det ännu ett alternativ. Ett bidrag som redan var valt ett år för Tysklands del men sedan av någon anledning försvann och ersattes. För mig är det Tysklands bästa bidrag genom tiderna.

  https://www.youtube.com/watch?v=RLUfUa_EiZE

 4. Lukas

  @Micke, av ren nyfikenhet undrar jag, vad anser du om Tysklands låt 2007 (Frauen Regier’n die Welt)? Med tanke på att det var det senaste bidraget Tyskland skickade som sjöngs på det egna språket.

  För övrigt tycker jag fortfarande att det är ganska konstigt att de lyckades vinna just 2010, för jag trodde absolut inte på Satellite. Visst, en tjej som har kul för sig själv kan också vara appellerande, men fasiken vilken bedrövlig engelska hon sjöng då.

 5. Micke

  @Lukas, vad jag anser om Tysklands bidrag 2007? Tar väl det positiva först 🙂 Helt underbart när länderna vågar gå utanför de inritade mallarna och verkligen tar tag i grundtanken med tävlingen, en tävling bred på musikstilar. Det där var ett jätteplus för Tyskland 2007 plus då det där med det egna språket.

  Min musiksmak är dessutom bred så jag gillar även stilen på bidraget. Har sagt förut och säger igen. Gillar nästan allt från hårdrock till opera. Den enda musikstil där jag aldrig någonsin hittat nån låt jag tycker om är gospel. Ytterst få dessutom i rap och techno och “robotdansare svärmar runt sångare stil”.

  Så vad tyckte jag då om Tyskland 2007. Kul bidrag även om jag hört mycket bättre inom den musikstilen. Men vad fan all variation är ett plus i den här tävlingen.

  Förresten så säger du inte själv vad du tycker om den Lukas 🙂

 6. Lukas

  Tycker själv att den stack ut just på att den var ensam i sin genre just det året. Om nånting tycker jag att det är synd att den inte lyckades så bra som den borde ha gjort. Just 2007 och 2008 var ganska problematiska med block voting, säg vad man vill. Och jag är övertygad att Roger Cicero fick klä en del skott för det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se