Vitryssland Från och med idag, den 23:e oktober, tar TV-bolaget BTRC emot ansökningar/bidrag från artister/låtskrivare till Vitrysslands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Här följer en del information om den planerade uttagningen:

Vitrysslands nationella uttagning av bidrag till ESC 2016:

Deadline för artister och låtskrivare att skicka in sina bidrag till uttagningen är satt till den 21:a november. Ytterligare regler hittar ni på tvr.by.
BTRC ser gärna att de inskickade bidragen har vitrysk text men även låtar med text på andra språk tas emot.
En specialjury kommer genom live-sända auditioner att välja ut 15 bidrag till den nationella finalen. Deras beslut kommer att avslöjas senast den 2:a december.
Den nationella finalen kommer att sändas senast den 25:e januari.
Den stora nyheten i årets final är att de slopat juryn och att den slutliga vinnaren därmed kommer att utses av 100% tittarröster bestående av telefonsamtal och SMS.
(Källor: tvr.by, esctoday.com och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Som jag nämnt tidigare så håller jag tummarna för att Alexey Gross återfinns bland de som väljs ut till finalen men ser även gärna att Dmitry Koldun, Artsem Mikhalenka, Litesound eller några andra artister med ESC-vana dyker upp bland finalisterna.

Även om jag tycker att det är lite förhastat av BTRC att slopa juryn vid finalen så kan jag förstå att de vill göra något efter finalmissen 2015. Jag tror dock inte att tittarnas favorit “Only dance“ med Yana Butskevich & Muzzart hade lyckats bättre än vad juryfavoriten “Time” med Uzari & Maimuna gjorde.

Dessutom får vi inte glömma att det var juryn som såg till att “Cheesecake“ med TEO vann 2014 och tangerade Vitrysslands näst bästa placering medan tittarna föredrog “Now You’re Gone“ med Max Lorens & DiDyuLya i den vitryska uttagningen.

I båda fallen ovan så står jag 100% bakom juryn och är därför rädd att 2016-resultatet kan komma att gå helt emot mina personliga önskningar. Men, men… gör bara juryn ett bra val vid auditionerna så finns det kanske inte så många “felval” kvar för tittarna att rösta på vid finalen. 😉

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se