FinlandTV-bolaget YLE har avslöjat att de nu valt ut de artister och bidrag som kommer att få tävla i “UMK 2016“, Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. De kommer att presenteras på YLE TV2 kl. 18:00 (19:00 EET) den 6:e november. (Källa: yle.fi)

Uppdaterat 2015-11-06: Det var endast programledarna för UMK 2016, d.v.s. Krista Siegfrids och Roope Salminen, som presenterades den 6:e november, deltagarna presenteras inte förrän den 12:e januari.

Schlagerpinglan: Att de presenterar UMK-startfältet redan i början av november behöver inte betyda att även själva uttagningen kommer att tidigareläggas. Nej, förmodligen är det bara ett sätt att minska risken att namnen läcker ut i förväg, som de gjorde förra gången.

Trots att det ryktas om en final i mars så kan jag inte låta bli att hoppas på en UMK-säsong som startar redan i januari då det inte bara förkortar den jobbiga väntan utan ger UMK den uppmärksamhet den förtjänar och förhindrar att den drunknar bland de andra ländernas många ESC-uttagningar i februari. Fler tankar om och önskningar inför UMK 2016 hittar ni här.

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Finland i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se