Minus One för Cypern 2016!

2015-11-04 (onsdag)

Cypern TV-bolaget CyBC avslöjade i dag, onsdagen den 4:e november, att de gjort ett internval och kommer att låta gruppen Minus One få representera Cypern i Eurovision Song Contest 2016.

Minus One, mest känd utanför Cyperns gränser som gruppen som kom trea i öns nationella ESC-2015-uttagning “Eurovision Song Project 2015” med låten “Shine“, kommer att tävla med en låt som de skrivit tillsammans med Thomas G:son och som presenteras vid ett senare tillfälle. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Länk till smakprov på låt med Minus One:
Shine“, Minus One (liveframträdande – “Eurovision Song Project 2015”)

Uppdaterat 2016-01-31:ESC-bidraget presenteras den 22:a februari

Schlagerpinglan: Jag hoppades in i det sista, mot bättre vetande, att TV-bolaget skulle presentera en liten miniversion av “Eurovision Song Project” inför ESC 2016. Trots sina små skavanker och alldeles för många auditions-avsnitt så fanns det en hel del värt att bygga vidare på där.

På något vis så känns det likväl ganska rättvist att det det blev just Minus One som fick det ärofyllda uppdraget denna gång, då de trots allt var de som fick juryns 12-poängare vid finalen 2015.

I ärlighetens namn så hade jag hellre sett att de skickade Panagiotis Koufogiannis, sångaren som fick tittarnas 12-poängare vid finalen, men med rätt låt så kan kanske även jag övertalas att gå med i team Minus One. 🙂

Mer information om Minus One hittar ni, som vanligt, på wikipedia.

Mer om Cyperns förberedelser inför Eurovision Song Contest 2016 hittar ni här: “Cypern i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Minus One för Cypern 2016!”

  1. Micke

    En av mina favvisvinnare i ESC har tydligen släppt en ny låt. Pratar om Marija Serifovic som vann för Serbien 2007 på den tiden då vi i en helt annan utsträckning hade låtar med nationell prägel. För mig är det hela grejen med ESC. Vill jag höra “vanliga” låtar lyssnar jag definitivt inte på ESC och än mindre på MF där nästan uteslutande halvkändisar dominerar.

    Nej grejen för mig är att hitta nationell prägel och roliga och udda bidrag dessutom. Marija Serifovics nya video är ett bra exempel på det. En låt jag aldrig skulle lyssna på normalt men jädrar vad bra det blir när det handlar om någon månad i ESC-bubblan 🙂 Låten är långt ifrån den klass vinnarlåten från 2007 men den har ändå något. Jag fattar inte riktigt vad den handlar om men enligt en grej jag såg ska den handla om något hennes pojkvän Slavko har arbetat med.

    Satan vad jag saknar Bosnien-herzegovina och Turkiet i år. Mer sånt här varvat med västeuropas musikstil

    https://www.youtube.com/watch?v=ZAsdfVu65XA

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se