Belgien I dag presenterades de fem artister som TV-bolaget VRT valt ut till “Eurosong 2016“, Belgiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Mer information lär komma vid en presskonferens senare i dag men detta är vad vi vet så här långt:

Finalen kommer att avgöras den 17:e januari med hjälp av 10 internationella jurygrupper och tittarröster och föregås av två shower där artisterna och bidragen presenteras. Precis som 2014 så är det Peter Van de Veire som agerar programledare.

Schemat för Belgiens “Eurosong 2016”:

3:e januari Show 1 Artisterna presenteras (röst, scennärvaro, personlighet)
10:e januari Show 2 Tävlingsbidragen presenteras
17:e januari Final 5 finalister → 1 vinnare

Deltagarna i Belgiens ESC-2016-uttagning:

Laura Tesoro (läs mer på wikipedia)
Adil Aarab (deltog i belgiska Idool 2007)
Astrid Destuyver
Amaryllis Uitterlinden (läs mer på wikipedia)
Tom Frantzis
(Källor: eurovision.tv och oikotimes.com)

Uppdaterat: Den femte artisten presenterades ursprungligen som Tim Frantzis, men då de därefter kallar honom Tom så ändrar jag i ovanstående lista.

Schlagerpinglan: Som jag nämnt tidigare så höll jag en liten tumme för att Kate Ryan (“Je T’adore” – 2006) skulle finnas med bland de fem som presenterades. Så här tio år senare så borde man kanske sluta hoppas men det lär jag aldrig göra utan ser i stället fram emot 2017 då internvalet borde vara givet. 😉

Vad gäller 2016 så tycker jag att det är lovande att det endast är fem bidrag som deltar, då det borde betyda att de nöjt sig med de fem bästa artisterna och givit dem fem riktigt intressanta bidrag. Att de dessutom placerat uttagningen så pass tidigt på året gör att jag blir ytterligare lite mer positivt inställd till det hela och nu verkligen tror att Eurosong 2016 kan blir något värt att följa. 😀

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Belgien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se