sverige I dag bekräftade SVT att det blir Gina Dirawi som kommer att agera programledare för Melodifestivalen 2016. Gina, som redan lett festivalen två gånger, kan ni läsa mer om på wikipedia samt svt.se, där det även finns information om de övriga sju assisterande programledarna.

Petra Mede, Charlotte Perrelli, Henrik Schyffert, Sarah Dawn Finer, Ola Salo, Peter Jöback och William Spetz, som ni kan läsa mer om via länkarna i sammanställningen nedan, är de som kommer att dyka upp vid Ginas sida under de olika deltävlingarna.

Dessutom informerades vi om att de inte tänker låta jubileumsåret 2016 (Melodifestivalen 2016 är den 15:e festivalen i ordningen att dra ut på turné) gå obemärkt förbi utan det kommer att uppmärksammas på olika sätt, t.ex. genom storsatsningen på programledarfronten.

Melodifestivalen 2016 – Programledarna:

Deltävling 1: Petra Mede + Gina Dirawi (Göteborg – 6:e februari)
Deltävling 2: Charlotte Perrelli + Gina Dirawi (Malmö – 13:e februari)
Deltävling 3: Henrik Schyffert + Gina Dirawi (Norrköping – 20:e februari)
Deltävling 4: Sarah Dawn Finer + Gina Dirawi (Gävle – 27:e februari)
Andra Chansen: Ola Salo + Peter Jöback + Gina Dirawi (Halmstad – 5:e mars)
Finalen: William Spetz + Gina Dirawi (Stockholm – 12:e mars)
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Eftersom jag var så nöjd med förra programledarduon, samt hade läst lite om förhandstipsen, så hade jag inte alltför höga förhoppningar inför dagens presentation. Jag måste dock erkänna att jag är positivt överraskad över SVT:s sätt att tackla programledarfrågan och nu ser jag, om möjligt, ännu mer fram emot Melodifestival-starten. 🙂

Visst, jag hade gärna sett Petra Mede som den återkommande programledaren och vissa namn har jag frågetecken efter, men i det stora hela så gillar jag upplägget. I många fall så har ju programledarna visat sig behöva ett antal program för att komma till sin rätt men på det här sättet så behöver man inte vänta på att de ska bli varma i kläderna utan vare sig det fungerar eller ej så börjar det om på ny kula veckan därpå, helt i min stil. 😀

En förteckning över alla Melodifestivalens programledare genom tiderna (med länkar till wiki-infosidor) hittar ni här medan mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 finns här: “Sverige i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se