Kaliopi för Makedonien 2016!

2015-11-24 (tisdag)

Makedonien TV-bolaget MKRTV avslöjade i dag, tisdagen den 24:e november, att de gjort ett internval och kommer att låta Kaliopi få representera Makedonien i Eurovision Song Contest 2016.

Kaliopi har redan varit Makedoniens representant i ESC två gånger, se länkar nedan. 1996 tog äventyret slut redan i förkvalet medan hon 2012 tog sig ända till final med en låt av Romeo Grill, som även skrivit bidraget som hon kommer att tävla med 2016. Bidraget förväntas att presenteras för allmänheten i slutet av februari. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Länkar till smakprov på låtar med Kaliopi:
Samo ti“, Kaliopi (Eurovision Song Contest 1996 – Preselection)
Crno I Belo“, Kaliopi (Eurovision Song Contest 2012 – 13:e-plats i finalen)

Schlagerpinglan: Jag var lite besviken när jag först fick veta att MKRTV inte tänkte använda sig utav Skopje Fest 2015 för att utse sitt bidrag men så här i efterhand, när jag ser att de valt en av mina makedonska favoritartister, så är jag tvärtom väldigt nöjd. 😀

På detta sätt så kunde man både avnjuta Skopje Fest 2015, se resultat och länkar här, och ha ett (vad jag förmodar är ett) riktigt starkt internval att se fram emot. Visst tyckte jag om Skopje-vinnarbidraget “Ubava” med Eye Cue och halv-gillade min förhandsfavorit Vlatko IlievskisLjubov” men jag tror likväl att MKRTV gör helt rätt som sätter sitt hopp till kombinationen Kaliopi/Romeo Grill i stället. Nu är jag väldigt nyfiken på hur deras nya Eurovision-bidrag låter. 🙂

Mer information om Kaliopi hittar ni, som vanligt, på wikipedia.

Mer om Makedoniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Makedonien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Kaliopi för Makedonien 2016!”

  1. Johanna

    Egentligen är jag lite emot att skicka artister som redan varit i Eurovision igen men i detta fallet är jag verkligen superglad för det! Crno I Belo var det mest underskattade bidraget 2012 (skulle ha kommit topp 5, om inte topp 3 enligt mig) och makedoniens bästa bidrag någonsin.

  2. Adri

    Dagens absolut bästa nyhet! Kaliopi är grym och att “Crno i Belo” inte kom på en bättre plats är fortfarande ett mysterium… men dock så vill jag påstå att 2012 var det starkaste året (kanske) någonsin så jag har släppt det 😀 men hoppas det kommer nåt liknande 2016. Crno i belo 2.0 kanske?

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se