Schweiz Tysk-språkiga SRF har nu avslöjat vilka tio kandidater de, tillsammans med rätoromanska RTR, skickar till der Expertencheck den 6:e december. Ni kan lyssna på bidragen i listan nedan.

Bidragen utsågs av 50/50 jury och internetbesökare då en onlineuttagning pågick tidigare i år med runt 170 tävlande bidrag. Av dessa tio kommer till slut tre bidrag att få tävla i finalen av Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016 den 13:e februari.

SRF:s tio bidrag:
♥ “Ich bin ich“, Erica Arnold (mitt inledande betyg)
♥ “Half A Smile“, Vincent Gross (mitt inledande betyg)
♥ “Asking Me Why“, Samuel Tobias Klauser (mitt inledande betyg)
♥ “The Reason“, Maika (mitt inledande betyg)
♥ “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch (mitt inledande betyg)
♥ “The Last Of Our Kind“, Rykka (mitt inledande betyg)
♥ “Feel The Love“, Stanley Miller (mitt inledande betyg)
♥ “No Boundaries“, Patric Scott feat. Abdullah Alhussainy (mitt inledande betyg)
♥ “Ooops!?!“, Sunanda (mitt inledande betyg)
♥ “Have A Little Faith In Me“, Evelyn Zangger (mitt inledande betyg)
(Källa: srf.ch)

Schlagerpinglan: Hmm… inte heller i år fick jag vidare min favorit från onlineuttagningen, se min topp-23 här. 2015 hoppades jag på “Unbeschreiblich nah“ med Sabrina Sauder medan jag i år förgäves önskade att “Boom Boom” med Gisel de Marco skulle ta sig vidare till juryspelningen. 🙁

Nåja, inför 2016 hade jag som tur var två huvudfavoriter och då “Holz vor dr Hütta” faktiskt gick vidare så känner jag mig trots allt ganska nöjd. Nu vet jag vilken låt jag kommer att hålla tummarna för… i alla fall tills jag hört alla framföras live. Sedan vet man aldrig om man kanske ändrar sig. 😉

Då var alla de 19 bidragen som tävlar i juryspelningen den 6:e december utsedda och här nedan ser ni länkar till dem allihopa. Ett RSI-bidrag, två RTS-bidrag och tre SRF-bidrag kommer senare att ta sig vidare till finalen den 13:e februari.

Startfältet vid Schweiz “Expert Check”, 6:e december:
♥ RSI – “Because of you“, Theo (Matteo Rossi)
♥ RSI – “Elephant“, Elias Bertini
♥ RSI – “Share love“, Nathalie (Nathalie Cadlini)

♥ RTS – “Another World“, Bella C
♥ RTS – “Left With An Idiot“, Gina von Glasow
♥ RTS – “Disque d’or“, Kaceo
♥ RTS – “Génération demain“, Loic Schumacher
♥ RTS – “Perché mi guardi cosi?“, Stephanie Palazzo
♥ RTS – “Flashback“, Stephanie Sandoz

♥ SRF – “Ich bin ich“, Erica Arnold
♥ SRF – “Half A Smile“, Vincent Gross
♥ SRF – “Asking Me Why“, Samuel Tobias Klauser
♥ SRF – “The Reason“, Maika
♥ SRF – “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch
♥ SRF – “The Last Of Our Kind“, Rykka
♥ SRF – “Feel The Love“, Stanley Miller
♥ SRF – “No Boundaries“, Patric Scott feat. Abdullah Alhussainy
♥ SRF – “Ooops!?!“, Sunanda
♥ SRF – “Have A Little Faith In Me“, Evelyn Zangger

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Schweiz 2016: Lyssna på SRF:s tio kandidater”

 1. Micke

  Are you kiding me??????????????????????????????????

  Glädjen över att Bosnien ställer upp i år är visserligen fortfarande stor men vad tusan hände här? Ursäkta om jag använder hårda ord nu men det var ju nästan bara dynga som hamnade bland de tio. Hade 15 bidrag jag gillade men endast en kom med.

  I synnerhet tre av bidragen måste vara ett sent aprilskämt eller liknande. Erica, Samuel och Patrics låtskrivare har nog inte lagt ned allt för mycket tid. Förutom mitt bidrag hittar jag inte ens ett hyfsat bidrag bland de övriga. Möjligen OOPS! Jädrar så besviken jag är nu. Nope SRF har nu endast ett värdigt bidrag kvar

  “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch

  RSI har två bra bidrag så då lär väl det tredje gå vidare då om det ska fortsätta så här. “Share Love” är hemsk. Nöjer mig med det omdömet. De två övriga gillar jag skarpt:

  “Because of you“, Theo
  “Elephant“, Elias Bertini

  Det tredje “stället” då? Beklämmande är det ordet som kommer för mig. Om det vill sig riktigt illa kan vi rent av bli left with an idiot men så illa kan det väl ändå inte gå?

  Nej nu återstår det nitton bidrag varav tre bra och sexton som jag knappt ens vill kalla bidrag. Jag som nästan alltid brukar gilla Schweiz. Jädrar så många bra låtar som bara sveptes bort i ett enda drag. Det enda positiva är att de tre som jag gillar var på min topp 5 överhuvudtaget.

 2. hej

  Min favorit bland RSIs val:
  “Because of you” Theo
  Mina två favoriter bland RTS val
  “Left with an idiot” Gina
  “Disque d’or” Kaceo eller “Another world” Bella C
  Mina tre favoriter bland SRFs val:
  “Holz vor dr Hütta” Platzhirsch
  “Oooops” Sunanda
  “The last of our kind” Rykka

 3. hej

  Och av alla låtar hoppas jag att “Holz vor dr hütta” eller “Oooops!?!” vinner. Jag gillar också låten “Left with an idiot” ganska mycket men Ginas karaktär är så (ursäkta mig) gnällspikig så att det blir ett litet störningsmoment, men trots det gillar jag verkligen låten.

 4. Micke

  Vill be om ursäkt för mitt gnälliga inlägg här. Satt och var så nöjd med Schweiz onlineuttagning där jag hittat massa bidrag som tilltalar mig. Blev helt enkelt bara chockad när jag fick se att alla utom ett ramlat bort och ersatts av flera som jag rankade längst ned av alla 175 bidrag. Blev lite väl mycket and I lost it there for a minute. Sorry.

  Har som sagt tre kvar:

  “Because of you“, Theo
  “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch
  “Elephant“, Elias Bertini

  Tycker även att signaturen HEJ har ett skapligt favvisbidrag med “Oooops!?!”

 5. Hannes

  Jag röstade faktiskt på Rykka, känner inte igen någon av de andra låtarna dock, lite besviken men jag gillade Rykkas låt :L

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Förstår dock din frustration då jag själv också “blev av” med en del låtar som skulle kunnat lysa upp juryspelningen.

  Jag tycker även att det är lovande att både hej och Hannes nämner Rykkas bidrag bland favoriterna då det är den som klättrat mest hos mig den senaste tiden. Kan kanske bli något, då jag inte har alltför stora förhoppningar om att min riktiga favorit (Platzhirsch) når ända fram, men man vet aldrig. 🙂

 7. Johanna

  Nu har även jag tagit mig tid att lyssna igenom dess bidrag. Och Platzhirsch är ju överlägset bäst- är dock MYCKET orolig för hur den skulle låta live. Sedan var det väl ändå inte så dåligt som ni andra säger? Nog för att jag troligen inte kommer ranka Schweiz i topp 10 i år heller med någon av dessa men ändå ett steg upp mot många bidrag de skickat genom åren. Förutom ovanstående låt Gillar jag nog Theo och Loic Schumacher bäst…..och “Share Love” kan var den sämsta skit jag hört!

 8. hej

  Tycker dock att det är synd att man inte får göra flashback, för det vill jag verkligen göra

 9. hej

  Menar förstås höra

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se