Schweiz Efter två internval och en online-uttagning fick en expertjury i söndags i uppdrag att välja ut de sex bidrag som får tävla i Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, “Die Grosse Entscheidungsshow 2016“, den 13:e februari.

Det har dock framkommit att ett av bidragen, “Perché mi guardi cosi?” med Stéphanie Palazzo, bryter mot Eurovision-regeln som säger att inga bidrag får vara utgivna före den 1:a september. Därför blir bidraget diskat och gruppen Kaceo får platsen i finalen i stället med låten “Disque d’or“.

Här nedan ser ni det uppdaterade finalfältet samt länkar till artisternas live-framträdanden samt studioversionerna av bidragen:

Finalisterna i Schweiz “Die Grosse Entscheidungsshow 2016”, 13:e februari:

Because Of You“, Theo (RSI)
(Matteo Rossi)
(livestudioversion)
Another World“, Bella C (RTS)
(Ricardo Sanz, Steven Parry, Borislava Panosetti)
(livestudioversion)
Disque d’or“, Kaceo (RTS)
(?)
(livestudioversion)
Half A Smile“, Vincent Gross (SRF)
(Charlie Mason)
(livestudioversion)
Feel The Love“, Stanley Miller (SRF)
(William Luque, Natascia Da Prato)
(livestudioversion)
The Last Of Our Kind“, Rykka (SRF)
(Christina Maria Rieder, Mike James, Jeff Dawson, Warne Livesey)
(livestudioversion)
(Källor: eurovision.tv och en.wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Jag betygsatte bidragen innan jag hörde dem framföras live, se betygen här, och i många fall så stod jag fast vid dem. T.ex. så är jag fortfarande väldigt besviken över att varken “Holz vor dr Hütta“ med Platzhirsch (SRF), “Génération demain“ med Loic Schumacher (RTS) eller “No Boundaries“ med Patric Scott (SRF) gick vidare till finalen.

En del förändringar blev det dock, vilket innebär att jag för tillfället är väldigt osäker på om Rykka kan klara av att göra “The Last Of Our Kind“ rättvisa live men främst så insåg jag att “Feel The Love“ med Stanley Miller är alltför gospel-aktig för min smak och därför får jag sänka det betyget rejält.

Det enda bidrag som höjde sig i mina ögon var “Disque d’or” med Kaceo och därför tycker jag att diskningen av “Perché mi guardi cosi?” med Stéphanie Palazzo, som egentligen är väldigt tråkig, trots allt gjorde startfältet lite mer intressant.

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se