Inför kvällens show i Belgien

2016-01-10 (söndag)

Schlagerpinglan: I kväll, söndagen den 10:e januari, är det dags för den andra showen av BelgiensEurosong 2016“, deras nationella uttagning av bidrag inför Eurovision Song Contest 2016 bestående av tre shower. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Söndagen den 10:e januari

Belgien Belgien, “Eurosong 2016” – Show 2:
Tid: kl. 20:25 CETPlats: een.be
Förutsättningar: De 5 finalisterna framför sina tävlingsbidrag, ingen röstas ut
Gästexperter: Tom Helsen och Beverly Jo Scott
Mer info / Lyssna på bidragen: Allt inför den andra Eurosong 2016-showen

Schlagerpinglan: Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Belgien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Inför kvällens show i Belgien”

 1. Schlagerpinglan

  Efter att ha sett den andra showen så står jag kvar med samma favoriter som efter genomlyssningen av smakproven: Laura Tesoro och Tom Frantzis (med respektive bidrag) är i mina ögon och öron i en klass för sig. Laura är den bättre artisten medan Tom har den bättre låten (enligt min smak) så det blir inte helt lätt att välja.

 2. Johanna

  Den enda av dessa låtar som har en chans att ta sig till final är ju Toms låt. Belgien failade så mycket senaste gången de hade en nationell final när exakt alla låtar var bättre än vinnaren och ja….de kommer ha det mycket svårt i semifinalen även detta år…

 3. Schlagerpinglan

  @Johanna, Nej, helt lätt blir det nog inte då de flesta låtarna kändes lite väl ointressanta och man vet att Eurovision-publiken hellre röstar på sämre bidrag som sticker ut än bra bidrag som inte berör. Artisterna har dock en final kvar och kanske kan de där presentera sina bidrag på ett lite mer wow-sätt så att landets finalchanser ser lite mer lovande ut.

 4. Johanna

  @schlagerpinglan Ja man kan ju hoppas för Belgiens skull. De kan nog vara ett av de länderna som har haft högst toppar och djupast dalar i ESC de senaste åren. De var briljanta 210 och 2015. OK 2013 och riktigt dåliga flera andra år däremellan…

 5. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ja, med tanke på vilka bottennapp (min personliga smak, inte vetenskapligt bevisat) som funnits med bland Belgiens senaste bidrag så är det riktigt imponerande att de lyckats hitta guldklimpar som “Rhythm Inside“, “Me And My Guitar“ och även till viss del “Love Kills”. Jag tror ju inte att någon av årets fem låtar kan komma upp i de klasserna… men väljer de rätt och låten framförs riktigt bra så finns det ju alltid en teoretisk finalchans. 🙂

 6. Adri

  Min topplista är fortfarande densamma:

  Delad förstaplats:
  1. I’m not lost
  1. Everybody aches

  3. What’s the pressure?
  4. In our nature

  och absolut, absolut, absolut sista plats till:
  5. Kick the habit

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Intressant att vi båda har kvar våra inledande uppfattningar. Tydligen kan man utläsa ganska mycket av 30 sekunder ändå. 🙂

 8. hej

  Min topp 5 har inte ändrats jättemycket
  1. Laura
  2. Tom
  3. Adil
  4. Astrid
  5. Amaryllis
  Jag tycker fortfarande att “In our nature är bra, men av någon anledning lät “I’m not lost” bättre live.
  Angående vilken låt som jag tror skulle gå till final, tror jag att “I’m not lost” garanterat är en finalist, men jag tror faktiskt annars “In our nature”skulle kunna skrälla

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se