ÖsterrikeTV-bolaget ORF har nu presenterat de nio internvalda bidrag som kommer att få tävla i “Wer singt für Österreich?“, Österrikes nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, den 12:e februari, se listan nedan.

TV-bolaget har även avslöjat vilka fem artister som kommer att få tävla om den sista platsen i finalen via Wildcard-tävlingen som avgörs den 14:e januari. Omröstningen, där alla är välkomna att lägga sin röst, sker på den officiella österrikiska ESC-facebook-sidan. Lite längre ner på sidan ser ni vilka fem bidrag (av totalt 37 anmälda) det står mellan:

Final-startfältet – Österrikes “Wer singt für Österreich?” – 12:e februari:

Bella Wagner – “Weapons Down”
Elly – “I’ll Be Around (Bounce)”
Farina Miss & Céline Roscheck – “Sky Is The Limit”
Lia Weller – “Runaway”
LiZZA – “Psycho”
Orry Jackson – “Pieces In A Puzzle”
Sankil Jones – “One More Sound”
Vincent Bueno – “All We Need Is That Love”
ZOË – “Loin d’ici”
? (Vinnaren av Wildcard-tävlingen den 14:e januari)

Finalisterna i Wildcardtävlingen – 14:e januari:

♥ “Stay tonight“, Laura Kamhuber
(Ylva Persson, Linda Persson)
♥ “Addicted“, Ola Egbowon
(Ola Egbowon)
♥ “The one“, AzRaH
(Azra Halilović)
♥ “Closer to the sun“, Sara Koell
(Philipp van het Veld, Sara Koell)
♥ “Wah wah whine“, David Siedl feat. Madelene & MC Vio
(David Siedl, MC Vio)
(Källor: eurovision.tv och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Nu börjar det äntligen att hända lite saker. 😀 Som jag skrev tidigare så har jag väntat med att lyssna på Wildcard-bidragen tills de bästa valts ut och jag antar att detta var startskottet. Jag återkommer vid ett senare tillfälle med mina första intryck av de tävlande. 🙂

Vad gäller de artister som redan är utvalda till finalen så är jag speciellt glad över att vi får återse Zoë då hon stod för två av de (enligt mig) bästa bidragen (“My Heart Still Beats“ och “Quel filou“) i förra årets österrikiska ESC-uttagning. Det bådar med andra ord riktigt gott inför årets final. 🙂

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Österrike i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se