Tyskland TV-bolaget NDR meddelade för en tid sedan att deras nya strategi för att utse Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2016 (efter att de dragit tillbaka sitt internval) är en nationella final den 25:e februari under namnet “Unser Lied für Stockholm“.

Nu har de även avslöjat vilka tio artister och bidrag som kommer att göra upp om segern, se listan nedan. Vinnaren utses genom 100% tittarröster i form av såväl tele- SMS- som app-röster uppdelade i två röstningsomgångar. Programledare för den tyska finalen blir återigen Barbara Schöneberger.

Final-startfältet – Tysklands “Unser Lied für Stockholm” – 25:e februari:

Avantasia – “Mystery Of A Blood Red Rose
(Tobias Sammet)
Alex Diehl – “Nur ein Lied
(Alex Diehl)
Ella Endlich – “Adrenalin
(Erik Macholl, Andreas John, Bahar Henschel)
Gregorian – “Masters Of Chant”
(Frank Peterson, Amelia Brightman, Toni Pintos, Basti Inselmann)
Jamie-Lee Kriewitz – “Ghost
(Thomas Burchia, Anna Leyne, Conrad Hensel)
Joco – “Full Moon
(Cosima Carl, Josepha Carl, Anya Weihe)
Keøma – “Protected” (live)
(Chris Klopfer, Kat Frankie)
Laura Pinski – “Under The Sun We Are One”
(Ralph Siegel, John O’Flynn)
Luxuslärm – “Solange Liebe in mir wohnt
(Philippe Heithier, Götz von Sydow)
Woods of Birnam – “Lift Me Up (From The Underground)
(Källor: eurovision.tv, esctoday.com och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Ja, då ser det ut som att det blir en tysk nationell final med “riktiga” artister i alla fall, trots att de valde att överge sina ursprungliga planer och tiden verkade ticka iväg. Till råga på allt så blir det en final utan det irriterande två-låts-systemet och med en så intressant grupp som Gregorian. När man inte tror att något kan bli bättre så blir det genast det. 😀

Förhoppningsvis låter de oss inte vänta alltför länge innan vi får höra de tyska finallåtarna, för jag kan inte komma ihåg när jag senast såg fram emot en tysk uttagning så här mycket. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2016“.

Uppdaterat: Det blir bara bättre och bättre, ett flertal låtar kan man tydligen redan lyssna på. Uppdaterar med länkar ovan. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Tyskland 2016: “Unser Lied für Stockholm”-finalisterna”

 1. hej

  Jag hörde Avantasias, Alexs, Jamie-Lees och Keømas sånger genom Wiwibloggs, och jag tycker överlägset att Avantasias sång är bäst och jag kan säga redan nu att den har en chans att få min röst om “Mystery of a blood red nose” sjungs i ESC-finalen i Stockholm.

 2. Schlagerpinglan

  @hej, Jag tackar så mycket för tipset. 😀 Även jag blev riktigt imponerad av “Mystery Of A Blood Red Rose“ och har väldigt svårt att tro att någon av de andra låtarna ska kunna vara ens i närheten så bra. Om de är det så är det ju suveränt men nu hoppas jag mest på att låten kommer till sin rätt live, för då kan Tyskland ha ett riktigt bra bidrag på gång. 🙂

 3. hej

  Dock finns det de som redan lyssnat på Gregorians sång, men den är blockad i Sverige, och jag kan inte låta bli en smula avundsjuk…
  Men jag är fortfarande som sagt väldigt glad att “Mystery of a bloodred rose” är med och hoppas att den vinner.

  Nu har även de Danska låtarna släppts tre veckor för tidigt. Jag har inte hört låtarna, men jag kanske gör det snart.

 4. Lukas

  Precis som er fick jag direkt upp ögonen för Mystery of a Blood Red Rose direkt. Som rockräv känner jag till Avantasia sen innan och tyckte det var riktigt kul att se dem i lineupen. Frontmannen Tobias Sammet är för övrigt väldigt etablerad inom metalscenen sen lång tid tillbaks, och det känns ju som att de flesta rockfans kommer ju vilja rösta på honom.

 5. Schlagerpinglan

  @Lukas, Själv har jag aldrig hört talas om Avantasia men de gav ett intryck av att de vet “vad de gör”. Roligt att höra att de är en etablerad grupp / har erfarna bandmedlemmar. För att rock ska fungera i ESC så krävs det ju något extra och det verkar det ju finnas i det här fallet. 🙂

 6. Johanna

  jag sällar mig till Avantasia-fansen! fantastisk låt! Dock verkar Jamie Lee Kriewitz vara storfavoriten (iaf av de bidragen man kan lyssna på hittills) om man får tro kommentarerna på ESC-sidan och på min twitter-timeline, men ärligt- lite rock är precis vad ESC behöver!!

 7. Schlagerpinglan

  @Johanna, Det brukar ju vara så att rockbidragen har lite svårt att samla ihop tillräckligt med röster för att nå hela vägen i ESC-uttagningarna så det är väl inte helt oväntat att det kommer att surras mest om andra bidrag. Förhoppningsvis (om det inte visar sig att det finns ännu bättre bidrag i startfältet) så blir majoriteten övertygad om vad som är “bäst” när det väl gäller. 😀

 8. hej

  Jag lyckades äntligen höra Gregorians låt och den var bra och fastnar lätt, men jag tycker fortfarande “Mystery of a blood red rose” är bäst. Här är Gregorians låt: https://m.youtube.com/watch?v=_Mqk_HiQrPI

 9. hej

  Johanna, vi måste ha kollat olika hemsidor, för bland de jag kollat är Gregorian väldigt poppis, efter att ha sett kommentarer och räknat, är detta tippningen:
  1. Gregorian
  2. Avanstasia
  3. Jamie Lee
  4. Alex
  5. Køema

 10. Johanna

  @hej Det vore ett mycket bättre resultat än det jag har sett, hoppas att tyskarna tycker som vi helt enkelt!:-)

 11. Daniel

  Jamie-Lee är helt klart bäst!

 12. Lukas

  Jag förstår ärligt inte talat vad andra ser i Jamie-Lees låt, för mig ekar låten bara tomt, och hennes röst känns rätt blek.

 13. Micke

  Jisses jag visste inte att man kunde lyssna på de tyska bidragen. Håller med signaturen HEJ om att Mystery of a Blood Red Rose är en bra låt även om det känns att killarna ägnat ganska mycket tid åt att lyssna på Meat Loafs låtskatt 🙂

  Tycker faktiskt att alla de fyra som gick att lyssna på låter väldigt lovande. Så jädra skönt att få höra verkliga instrument och inte bara förprogrammerade syntar och trummor. Härligt 🙂 Undrar dock hur säkra vi kan vara på att detta är de verkliga låtar vi får höra i tyska finalen?

 14. Micke

  De jag främst tagit till mig hittills av dessa fyra är

  Avantasia – “Mystery Of A Blood Red Rose“
  Jamie-Lee Kriewitz – “Ghost“

  Två riktigt starka ESC-låtar

 15. Micke

  Ser fram emot att höra Luxuslärms bidrag. Såg först nu att de var med. De har gjort flera låtar som lovar väldigt gott. Tyskland lovar jädrigt gott överhuvudtaget. Redan tre riktigt bra låtar och så väntar vi på Luxuslärm och Gregorian. Slänger ut en låt med Luxuslärm här. Tar en mellanlåt så det varken är det bästa eller det sämsta 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=rmVFMSFq0BY

 16. Micke

  Jag fick “skäll” av min regering för att jag inte lade ut hennes favvislåt med Luxuslärm 🙂 Ok då gör jag det då.
  https://www.youtube.com/watch?v=SkIfQ8jkfj8

 17. Micke

  Ett omdöme om de tyska kandidaterna:

  1. Avantasia – “Mystery Of A Blood Red Rose
  2. Jamie-Lee Kriewitz – “Ghost“
  3. Keøma – “Protected”
  4. Alex Diehl – “Nur ein Lied“
  5. Joco – “Full Moon“
  6. Woods of Birnam – “Lift Me Up

  De två första är på min topp tre överhuvudtaget och trean är också högt. Tycker väldigt mycket om Alex Diehls bidrag men det tappar en del i refrängen och inte minst när han nedlåter sig till att sjunga på engelska en del. Tycker även om Jocos låt så minst halva fältet håller hög klass. Woods of Birnam är ok men krackelerar när de sjunger i falsett.

  Då återstår fyra bidrag och det positiva minskar inte hos mig när jag vet att Luxuslärm och Gregorian står för två av dem. WOW! Finns det då inget negativt? Jo, jag är lite osäker på Laura Pinski men det sveper jag under mattan tills jag hört bidraget. Kanske hon sjunger skiten ur mig. vem vet 🙂

  Återstår då Ella Endlich och där är min stora skräck. Vet att hon ligger högt i förhandstipsen. Om man ska inleda en låt på det värsta sättet man kan göra för att visa hur man bygger upp en låt för att inte tilltala mig då ska man göra som med det här bidraget. Starta upp med en irriterande synt dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt dutt. Låt det gå cirka 10 sekunder och tryck då på med dunka dunka trummor med syntduttet kvar och sångerskans inledning. Där är råmodellen för att det ska börja krypa i mig. Till Ellas försvar kan jag säga att bidraget blir lite bättre sedan men ett typiskt bidrag som alltid skrämmer mig i ESC. Nja inte så mycket i ESC kanske utan mer i MF och som den största anledningen till att jag slutat intressera mig för den.

  Men jag kan inte sluta negativt när det gäller Tyskland. Gissa om jag ska följa deras tävling i år. Verkar bli mycket hög standard trots Ellas bidrag 🙂

 18. Micke

  Då har jag hört hela Gregorians bidrag:
  https://www.eurovision.de/teilnehmer/Teilnehmer-Deutschland-Vorentscheid-ESC-2016,gregorian104.html

  Jag har hittills fem bidrag i hela ballongen som står ut en bra bit före övriga och av dem är tre tyska:

  1. MOLDAVIEN – “Vodă e cu noi“, Che-MD
  2. TYSKLAND – “Mystery Of A Blood Red Rose“, Avantasia
  3. TYSKLAND – “Ghost“, Jamie-Lee Kriewitz
  4. TYSKLAND – “Masters of Chant“, Gregorian
  5. UNGERN – “Pioneer“, Freddie

  Gregorian kan växa en mer när jag hört mer av den.

 19. Micke

  Wow! Har nu hört halva bidraget från Luxuslärm och mycket talar för att jag snart har en topp sex varav fyra av dem är tyska 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se