Österrike Schlagerpinglan: I morgon kommer TV-bolaget ORF att genomföra en omröstning via Facebook för att utse en Joker till “Wer singt für Österreich?“, Österrikes nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016.

Nio av finalisterna har ORF redan valt ut och presenterat så nu är det upp till allmänheten att utse den sista finalisten bland fem utvalda kandidater. Här nedan hittar ni det mesta man behöver veta för att delta i omröstningen, inkl. allmän fakta om uttagningen, länkar till bidragen och mina högst personliga betyg av de tävlande låtarna.

Allmänt om Wildcard-tävlingen:

5 bidrag (av totalt 37 anmälda bidrag) tävlar om den tionde och sista finalplatsen i Österrikes nationella ESC-uttagning “Wer singt für Österreich?” som avgörs den 12:e februari.
Omröstningen pågår under 24 timmar med start den 14:e januari klockan 09:00 på den officiella österrikiska ESC-Facebook-sidan (och avslutas därmed den 15:e januari klockan 09:00).
Den artist som får flest gilla-markeringar vinner Wildcardomröstningen och får delta i finalen av Österrikes nationella ESC-uttagning.

Startfältet vid Österrikes Wildcard-omröstning, 14:e januari:

Bidrag – Artist – Låtskrivare: Schlagerpinglans betyg
Stay tonight“, Laura Kamhuber
(Ylva Persson, Linda Persson)
ÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrike
Addicted“, Ola Egbowon
(Ola Egbowon)
ÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrike
The one“, AzRaH
(Azra Halilović)
ÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrike
Closer to the sun“, Sara Koell
(Philipp van het Veld, Sara Koell)
ÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrike
Wah wah whine“, David Siedl feat. Madelene & MC Vio
(David Siedl, MC Vio)
ÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrike
(Källor: songcontest.orf.at och orf.at)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på de fem Joker-bidragen ett antal gånger så kom jag fram till det jag egentligen vetat hela tiden: “Stay tonight” (av svenskorna Ylva Persson och Linda Persson) med Laura Kamhuber är det bidrag som bäst passar min personliga smak och därför det bidrag som jag hoppas får flest antal likes. 😀


Då Österrike utser sitt bidrag genom en ensam final och inga extrashower så har jag köpt på mig lite för mycket tilltugg från Österrike. Därför togs chokladen från Österrike fram redan vid genomlyssningen av de tävlande Wildcards-kandidaterna. (Inget choklad jag kan rekommendera och är därför glad över att ha annat till finalen.) 🙂

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Österrike i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se