UkrainaTV-bolaget NTU har avslöjat att finalen av den nationella uttagning som används för att utse Ukrainas bidrag till Eurovision Song Contest 2016 kommer att ske den 21:a februari och föregås av två semifinaler, den 6:e och 13:e februari.

I både semifinalerna och finalen är det en mix av jury- och teleröster som avgör resultatet. Dessutom har anmälningsperioden online (för de som inte kunde närvara vid auditionerna) förlängts från den 15:e till 20:e januari. Anmälan görs till STB, som hjälper till med allt från auditioner och livesändningar inför ESC till kostnaderna för vinnarens ESC-deltagande.
(Källor: eurovision.tv och esckaz.com)

Schemat för Ukrainas nationella ESC-2016-uttagning:
6:e februari Semifinal 1
13:e februari Semifinal 2
21:a februari Final

Schlagerpinglan: Inte nog med att Ukraina är tillbaka i tävlingen efter ett års uppehåll, de är tillbaka i stor stil med ganska omfattande nationell uttaging. 😀

Dessutom så verkar de ha förstått vikten av att inte ha sin final på lördagen (som är fullpackad med andra aktiviteter, se ESC-kalendern) utan lägger den på söndagen den 21:a februari (då det för tillfället endast finns en semifinal i Lettland inplanerad). Förmodligen hade Ukrainas final fått högsta prioritet av mig i vilket fall som helst, men nu blir ju valet ännu lättare. 😀

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se