Inför kvällens final i Belgien

2016-01-17 (söndag)

Schlagerpinglan: I kväll, söndagen den 17:e januari, är det dags för finalen av “Eurosong 2016“, Belgiens nationella uttagning av bidrag inför Eurovision Song Contest 2016. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Söndagen den 17:e januari

Belgien Belgien, “Eurosong 2016” – Final:
Tid: kl. 20:25 CETPlats: Één och eurovision.tv
Förutsättningar: 5 bidrag tävlar, vinnaren utses av jurygrupper och tittarna
Mer info / lyssna på bidragen / se betyg: Allt inför finalen av Eurosong 2016

Schlagerpinglan: Om inget oförutsett inträffar så kommer jag förmodligen att hålla tummarna för att Belgien skickar Tom Frantzis till ESC 2016 med låten “I’m Not Lost“. Det är dock ingen riktig personlig favorit, utan endast det bästa av vad som visats så här långt, så skulle någon av de andra artisterna övertyga mer så kan jag eventuellt ändra mig. 🙂

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Belgien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Inför kvällens final i Belgien”

 1. Johanna

  För att vara helt ärlig även om jag gillar Toms låt bäst var ju ändå Amaryllis överlägsen ikvöll (och laura vinner trots att hon var botten 2):-)

 2. Schlagerpinglan

  Jag håller fast vid att Tom har den bästa låten… men hans framträdande var inget Eurovision-framträdande och jag kan inte längre säga att jag hoppas att han vinner.

  Nej, de två bidrag som visade sig mest falla mig i smaken, och som jag inte tror att Eurovision-publiken skulle somna ifrån, är de av Laura och Amaryllis. Förhoppningsvis är de de båda superfinalisterna.

 3. Micke

  Vi verkar ofta ha liknande smak Johanna. Har iofs inte sett framträdandet för jag orkar helt enkelt inte då jag tycker Lauras låt är bedrövlig och att jag tror den vinner ändå. När du nu säger att även framträdandet var botten då får jag upp hoppet lite om att hon inte vinner 🙂

 4. Lukas

  Förstår ärligt inte hur juryn tänkte. Laura sjöng ganska falskt i mina öron. Och hennes låt känns ganska enerverande. Hoppas att Tom vänder och vinner.

 5. Schlagerpinglan

  Då var det klart: Laura vann… Ni kan se finalframträdandet här: https://www.youtube.com/watch?v=kr8uENNXSYc men jag väntar tills imorgon med att försöka samla mina tankar och skriva om resultatet. En god natts sömn kanske kan få saker att klarna. 😀

 6. Johanna

  Well, uppenbar vinnare men kvällens i särklass sämsta låt enligt mig. Men hoppas Belgien har kul i semifinalen för längre kommer de inte om de inte gör en rejäl re-vamp…..(och då menar jag något i stil med det de gjorde med skräplåten Love kills för några år sedan)

 7. Hannes

  Alla verkar vara jätte sura att Laura vann, jag förstår inte det. Tyckte hon gjorde ett bra framförande, jag själv kan se henne gå till final. 😛

 8. Schlagerpinglan

  @Hannes, Själv känner jag mig mest förvirrad då jag faktiskt inte gillar låten… men när jag ser Laura framföra låten så rycks jag med och uppskattar verkligen det jag ser. Så frågan är… kan man ogilla en låt men ändå tycka att det är en bra låt för Eurovision? Jag får återkomma till det i morgon. 😀

 9. Schlagerpinglan

  @Johanna, Mmm… vad de gjorde med “Love Kills” får väl ses som ett underverk så kanske har de inom landet förmågan att vända runt detta och även få årets bidrag att bli en succé. För deras skull så får man ju hoppas det.

 10. Micke

  Ok det var hur tråkigt som helst. Tre bidrag klara då:

  1. Irland (Bästa de haft på länge) (8/10)
  2. Albanien (Vissa partier riktigt bra och vissa märkliga) (5 eller 6/10)
  3. Belgien (Lindrigt sagt usel men jag ska vara snäll) (1/10)

 11. Adri

  Jag personligen gillade denna låt 🙂 den enda låt jag hellre skulle sett vinna skulle ha varit “Everybody aches” (som så klart då kommer sist, asså jag fattar verkligen inte vad folk såg i Amaryllis’ nummer. Katastrof enligt mig men jaja…).

  Om Laura kommer till final eller inte är alldelles för tidigt att sia om då vi har 40 låtar kvar att höra så för tillfället ligger den precis som Albanien och Irland på 50/50 chans 🙂

 12. Micke

  Har ödslat tillräckligt med tid på Belgien 2016 🙂

  Nu hoppas jag på kraftig förbättring i de två finaler som återstår i januari. Ska det dock fortsätta på samma negativa trend så vinner väl “Radiowave “, Radiovolna i Vitryssland och i Malta vinner väl i så fall någon av dessa tre “Right Here With You“, Sarah Crystal, “You’re Beautiful“, Laurence Gray eller “Fire Burn“, Dominic.

  Nej nog med negativa tankar nu: I Vitryssland vinner någon av:
  “Flame“, Alexey Gross
  “Gyeta zyamlya (This land)“, NAVI
  “How to Fly“, Alexander Ivanov

  Ingen av dessa är kanonlåtar men de tre jag gillar klart bäst. I Malta däremot finns det två bidrag jag verkligen gillar och i synnerhet den förstnämnda:
  “Empty Hearted“, Domenique
  “Thats why I love you“, Ira Losco

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se