StorbritannienEfter en omfattande jakt på bidrag till Storbritanniens (för ovanlighetens skull) nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016 så har TV-bolaget BBC äntligen skingrat några moln kring sin nationella final, som fått namnet “Eurovision: You Decide″.

I “The Ken Bruce Show” (BBC Radio 2) kommer flera avslöjande angående finalen, som är planerad till den 26:e februari, att göras. T.ex. så presenteras den 22:a januari vilka gästartister som kommer att förgylla den brittiska uttagningen och den 22:a februarispelas de sex bidragen upp för första gången, se schemat nedan.

Förutom programledaren Mel Giedroyc så kommer även en expertpanel finnas på plats för att ge sin syn på de tävlande bidragen. Tittarna kommer att få vara med och rösta fram vinnaren men om även det tillkommer juryröster eller ej är i nuläget inte helt klart.

Schemat för Storbritanniens “Eurovision: You Decide”:

22:a januari Gästartisterna vid finalen presenteras
22:a januari Biljetter till finalen börjar säljas via bbc.co.uk kl. 11:00 CET
22:a februari De 6 tävlande bidragen spelas upp
26:e februari Final
(Källor: bbc.co.uk och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Jag kan inte låta bli att bli barnsligt förtjust över denna lite speciella uttagning, som jag nästan inte vågade hoppas på. Det är väl inte så att jag har alltför höga förhoppningar på kvalitén på de tävlande bidragen men bara det att det blir en brittisk ESC-uttagning med speciella gästartister gör att förväntningarna stiger enormt. 😀

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se