StorbritannienTV-bolaget BBC har meddelat att de, efter fem år i rad av internval och blygsamma placeringar, inför Eurovision Song Contest 2016 planerar att utse Storbritanniens bidrag med hjälp av en nationell uttagning. Här nedan ser ni vad som gäller, i stora drag:

Storbritanniens Eurovision-2016-uttagning i stora drag:

Fram till den 20:e november tar BBC emot videor från alla över 18 år som vill representera Storbritannien i ESC. Det kan vara en amatörvideo och låten kan vara demo, bara låten uppfyller ESC-kraven och framförs live. Mer info hittar ni på bbc.co.uk/eurovision.
BBC kommer att låta OGAE Storbritannien, fanklubben med runt 1000 medlemmar, få vara med och välja ut finallåtarna från de som skickas in.
BASCA (the British Academy of Songwriters, Composers and Authors) kommer att samarbeta med BBC och ordna en låtskrivar-tävling för sina medlemmar.
Hugh Goldsmith (RCA:s VD och Innocent Records grundare) kommer att agera musik-konsult och stå för kommunikationen mellan BBC och skivbolag, producenter m.fl. för att även få etablerade personer i musikbranchen engagerade.
Efter att de bästa låtarna från alla de olika tillvägagångssätten valts ut så kommer de att presenteras för en proffs-panel och allmänheten, som tillsammans får välja ut Storbritanniens ESC-2016-bidrag. Mer information om detta kommer vid ett senare tillfälle.
(Källor: bbc.co.uk och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: När jag för en tid sedan skrev att jag hoppades att BBC skulle arrangera en nationell uttagning så trodde jag i ärlighetens namn inte att det skulle hända. Att man nu ser att de går ytterligare några steg och satsar fullt ut på flera fronter låter därmed nästan för bra för att vara sant. Ska Storbritannien äntligen ta tävlingen på allvar igen? 😀

Hur det hela slutar återstår att se men så här långt så tycker jag att det verkar mer än lovande och förhoppningsvis så ger det även resultat. 😀

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Storbritannien 2016: BBC storsatsar inför Eurovision 2016”

  1. Hannes

    Tycker det är ett bra val att de har en nationell uttagning för att 1. De brukar ge bättre resultat, i alla fall 2009. 2. De kanske börjar ta tävlingen på allvar 😛

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se