Ungern På lördagskvällen den 23:e januari avgjordes den första kvartsfinalen av “A Dal 2016“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016. 10 artister framförde sina bidrag och de sex semifinalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Pierrot, Zséda, Károly Frenreisz och Miklós Both) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s mobilapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första fem semifinalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det sjätte semifinalbidraget bland de återstående fem bidragen genom att fortsätta rösta.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av den första kvartsfinalen av Ungerns “A Dal 2016”:
Till Semifinal (jury- och tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Pioneer“, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) 9+9+9+7= 34 p. 8 p. 42 p.
Kötéltánc“, Benji 7+9+8+9= 33 p. 6 p. 39 p.
Uncle Tom“, Mushu 7+8+7+8= 30 p. 6 p. 36 p.
Kéne közös kép“, Egy Másik Zenekar 4+10+7+9= 30 p. 6 p. 36 p.
Fire“, Reni Tolvai 5+10+7+7= 29 p. 6 p. 35 p.
Till Semifinal (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Free To Fly“, ByTheWay 6+8+7+5= 26 p. 5 p. 31 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
Power Of Love“, Jázmin Török 8+8+7+7= 30 p. 5 p. 35 p.
Stardust“, Odett 7+8+6+8= 29 p. 5 p. 34 p.
Singing Peace“, Petra Veres-Kovács 5+7+6+7= 25 p. 7 p. 32 p.
Ott leszek“, Fatima Mohamed 6+7+6+6= 25 p. 5 p. 30 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Gårdagens kvartsfinal följde jag endast lite halvdant då min största uppmärksamhet riktades mot Malta och Litauen, och så här i efterhand (när jag lyssnat ikapp det jag missat) så inser jag att det var ett bra upplägg.

Visserligen så hittar jag en hel del bra bidrag, främst då “Kötéltánc” med Benji och “Pioneer” med Freddie men även “Stardust” med Odett och “Ott leszek” med Fatima Mohamed hamnade bland mina personliga favoriter. Problemet låg m.a.o. inte i själva bidragen utan att de inte gick vidare, i alla fall inte de två sistnämnda.

Varken “Stardust” (retro-låt med behaglig röst hos sångerskan) eller “Ott leszek” (svängig låt som gör underverk för humöret) ser jag som några Eurovision-vinnare men då jag reagerade positivt på båda så hade jag gärna sett att de fått förgylla uttagningen ytterligare några gånger. Nåja, lite besvikelser hör väl till… synd bara de skulle komma direkt.

Hur som helst så uppfattade jag det som en riktigt stark deltävling där jag blev förvånad över hur bra det lät. Vanligtvis så brukar mina favoriter från Ungern åka dit på lite fantasifulla toner när det väl är dags, men i år så verkar det inte vara något större problem. En bra uttagning har blivit ännu bättre och därmed ser jag (om möjligt) fram emot fortsättningen ännu mer. 🙂

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2016 (inkl. länkar till de resterande bidragen och “A Dal”-schemat) hittar ni här: “Ungern i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Ungern 2016: Resultatet av “A Dal”:s första kvartsfinal”

 1. Micke

  Vi har samma favvisar Schlagerpinglan. De två av dina som gick vidare var också mina favvisar, i synnerhet Freddie. Det jag undrar mest är vad de har emot kvinnor i Ungern. Massa kvinnliga artister åkte ut, vilka jag gillade allihopa förutom en och det var den enda kvinnan som gick vidare. Något mot kvinnor i det landet tydligen 🙂 Skämtar givetvis. Gillade också Stardust så det var synd

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Du som brukar kunna hitta likheter i de flesta bidrag (överdrift med viss sanningshalt) – vad är det för låt som Stardust påminner om eller eventuellt sångerska som Odett sjunger som? Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men jag får hela tiden upp igenkänningsvibbar men de försvinner innan jag hinner identifiera dem. Inte lätt att svara på naturligtvis, men kanske är det uppebart varifrån inspirationen är hämtad.

 3. Micke

  Jag skulle nog mest kalla det överdrift 🙂 Beror på vad du menar iofs. Likheter med andra låtar hittar man ju i nästan alla låtar om inte just alla. Skulle ju vara märkligt om någon skulle kunna göra en låt idag som inte påminner om någon annan överhuvudtaget 🙂 Sånt lägger jag åt sidan men när låten påminner till största delen är det något helt annat.

  Jaså du kände det också om Stardust. Det var något där som jag inte kunde få kläm på. Tänkte inte så mycket på det sedan men när du nu kände samma blir jag plötsligt mer intresserad. Ska fundera 🙂

  På tal om Ungern har jag känt samma sak som dig senaste åren. De har haft många bra bidrag som jag trott enormt på men väl live har man mest funderat över vad det står för mistlur på scen. Första kvartsfinalen var därför positiv på så sätt. Var orolig att Freddie skulle bräka som en kråka eller liknande men inte alls. Han höll riktigt bra med plus i kanten. Den enda som inte höll röstmässigt som jag känner det var tack och lov den klart sämsta låten men den gick ju vidare ändå 🙂

 4. Micke

  Du förresten är det sant det jag hörde att det bidraget jag tycker så illa om var på väg ur. Hade samma poäng som den som kom femma men gick vidare på fler tittarröster? Fick tittarna vara vågskålen så?

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej enligt reglerna så är det fyra-persons-juryn som får bestämma vilket av bidragen som ska gå vidare, om det är lika efter första röstningsomgången så det verkar uppenbarligen som att det är ett juryval. Lite konstigt verkar det allt att de kom fram till det beslutet, då de precis givit “Power Of Love“ högre poäng än “Fire“, men även en jurymedlem har väl rätt att ändra sig. 🙂

 6. Hannes

  Tittade inte på Ungers delfinal för jag tittade på Maltas men måste säge att Freddies låt är förbannat bra 😛 Har lyssnat igenom alla låtar och gillar nog hans bidrag mest av Ungers låtar

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se