Maltas Eurovision-bidrag 2016

2016-01-24 (söndag)

MaltaI går valde Malta ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom finalen av “Malta Eurovision Song Contest 2016“. De 14 bidrag som tagit sig vidare från fredagens semifinal framfördes och sedan utsågs vinnaren med hjälp av 5 jurymedlemmar samt en del teleröster.

Tre av juryns fem 12:or samt tittarnas enda 12:a gick till Ira Losco och låten “Chameleon (Invincible)“, vilket betyder att Ira Losco återigen får representera Malta i Eurovision Song Contest. Senast var 2002 då hon kom 2:a med “7th Wonder“.

Reglerna sedan 2015 tillåter ju stora förändringar av bidraget eller att det t.o.m. byts ut helt så hur slutversionen av Maltas ESC-bidrag kommer att låta får vi inte veta förrän senare. Resultatet av finalen samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan. (Se även semifinalens resultat och framträdanden här.)

Uppdaterat 2016-03-17: “Maltas (nya) Eurovision-bidrag 2016

Lyssna på Maltas (förmodade) bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Chameleon (Invincible)”, Ira Losco
final-framträdandesemifinal-framträdandestudioversion
(text & musik: Howard Keith Debono, Ira Losco)

Resultatet av Malta Eurovision Song Contest 2016, 23:e januari:
Placering, Bidrag, Artist: Juryröster* Teleröster Summa
1. “Chameleon (Invincible)“, Ira Losco 56 p. 12 p. 68 p.
2. “Golden“, Brooke 48 p. 10 p. 58 p.
3. “Little Love“, Franklin 38 p. 6 p. 44 p.
4. “Kingdom“, Christabelle 30 p. 8 p. 38 p.
5. “Young Love“, Maxine 29 p. 7 p. 36 p.
6. “Alive“, Jasmine Abela 23 p. 3 p. 26 p.
7. “The Flame“, Jessika 15 p. 4 p. 19 p.
8. “Falling Glass“, Corazón 10 p. 5 p. 15 p.
9. “Flashing Lights“, Raquel 11 p. 1 p. 12 p.
10. “Lighthouse“, Kim 10 p. 0 p. 10 p.
11. “All Around The World“, Deborah C 8 p. 0 p. 8 p.
12. “You’re Beautiful“, Laurence Gray 5 p. 2 p. 7 p.
13. “Fire Burn“, Dominic 5 p. 0 p. 5 p.
14. “Under the Sun“, Daniel Testa 2 p. 0 p. 2 p.

Jurymedlemmarnas röster:
S:a Artist Nick Clark-
Lowes (Storbritannien)
Vyara
Ankova (Bulgarien)
Sabrija Vulić
(Montenegro)
Luke
Fisher
Quinton Scerri
(Malta)
56 p. Ira Losco 10 10 12 12 12
48 p. Brooke 12 12 7 7 10
38 p. Franklin 7 8 10 8 5
30 p. Christabelle 8 6 2 6 8
29 p. Maxine 6 5 1 10 7
23 p. Jasmine Abela 1 7 8 1 6
15 p. Jessika 5 4 5 0 1
11 p. Raquel 0 3 6 0 2
10 p. Corazón 2 0 4 0 4
10 p. Kim 4 0 0 3 3
8 p. Deborah C 3 1 0 4 0
5 p. Dominic 0 0 3 2 0
5 p. Laurence Gray 0 0 0 5 0
2 p. Daniel Testa 0 2 0 0 0
(Källor: tvm.com.mt och wikipedia)

Schlagerpinglan: Även om jag personligen tyckte att Maltas startfält var lite svagare i år än det brukar vara så fick de ihop en riktigt trevlig final med ett flertal låtar som föll mig i smaken. Främst var det, precis som mina inför-betyg visade, “Falling Glass“, “Kingdom“, “Flashing Lights“ och “All Around The World“ som fångade mitt intresse, men inget av dem stod ut som den där självklara vinnaren man alltid letar efter.

Rent artistmässigt så tyckte jag dock att Ira Losco var den starkast lysande stjärnan och det är kanske därför jag trots allt inte har så svårt att förstå Maltas val, även om Ira aldrig riktigt lyckades nå fram till mig med sin vinnarlåt.

Hur som helst, eftersom det trots allt endast var ett val av artist, och TV-bolaget har rätt att byta ut låten så länge de behåller låtskrivare och artist, så håller jag alla tummar jag har för att de ska byta ut “Chameleon” (som jag fortfarande inte riktigt kommer överens med) till “That’s why I love you” (som jag fortfarande tycker är uttagningens bästa låt). Jag har m.a.o. ännu ej givit upp hoppet om att Malta, trots allt, gjorde ett fenomenalt bra val i går kväll… det behöver bara justeras lite. 😉

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Malta i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Maltas Eurovision-bidrag 2016”

 1. Adri

  Visserligen gillade jag “That’s why I love you” men jag tyckte att “Chameleon” var mycket vassare och därför hoppas jag att låten stannar. (Sen är jag inte helt säker på att PBS vill byta ut en vinnarlåt mot en låt som inte klarade att ta sig vidare från semifinalen, men det återstår att se. Jag personligen hoppas ju såklart inte på det. 🙂 )

  Dock hoppas jag på att låten görs om lite och får en ny, mäktigare produktion. Behåller de “Chameleon” så lär de ju ge den en ny produktion i alla fall, men jag hoppas att de nöjer sig så 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… rent tävlingsmässigt så låter det inte som ett klokt val att välja en låt som redan förlorat en gång så de borde kanske satsa mer på vinnarlåten och göra den till det bästa den kan bli. Som vanligt så blir det ibland konflikter mellan vad man tycker om vad man tror på och tyvärr, för Maltas skull, så brukar det inte vara om ESC-vinnar-bidragen som dessa diskussioner uppkommer. :/ Jag hoppas dock att de på något sätt får till en slutversion som får dem till final. 🙂

 3. hej

  Min topp 5
  1. Irland
  2. Albanien
  3. Vitryssland
  4. Belgien
  5. Malta
  Bland dessa bidrag är det Irlands och Albaniens låt som är ett strå vassare än de resterande tre, Belgien och Vitryssland tyckte jag också var bra, och i Maltas fall tror jag bara den behöver mer lyssningar och lite mer tid så kanske den klättrar i listan.

 4. Adri

  Min topp 5:

  1. Malta
  2. Albanien
  3. Irland/Belgien
  4. Belgien/Irland
  5. Vitryssland

  Än så länge finns det ingen låt som är direkt dålig. Tycker hittills att det finns jättebra, bra och helt ok låtar 🙂

 5. Micke

  MIN TOPP 5 AV KLARA BIDRAG

  1. IRLAND
  2. ALBANIEN
  3. VITRYSSLAND
  4. MALTA

  5. BELGIEN

  MIN TOPP 10 AV ALLA BIDRAG SOM FORTFARANDE ÄR KVAR I TÄVLINGEN:

  1. MOLDAVIEN – “Vodă e cu noi“, Che-MD
  2. TYSKLAND – “Mystery Of A Blood Red Rose“, Avantasia
  3. TYSKLAND – “Ghost“, Jamie-Lee Kriewitz
  4. UNGERN – “Pioneer“, Freddie
  5. FINLAND – “Let me Out“, Barbe-Q-Barbies
  6. IRLAND – “Sunlight”, Nicky Byrne
  7. ÖSTERRIKE – “Loin d’ici“, ZOË
  8. SPANIEN – “La vida sólo es una“, María Isabel
  9. TYSKLAND – “Protected”, Keøma
  10. FINLAND – “Shamppanjataivas“, Pää-Äijät

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se