UkrainaNTU, det ukrainska TV-bolaget, har avslöjat vilka 18 artister som valts ut till Ukrainas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, vars final är planerad att hållas den 21:a februari.

Sedan tidigare är det känt att vinnaren kommer att utses av en mix av jury- och tittarröster, se namnen på jurymedlemmarna och artisterna nedan. I morgon kommer en dragning att äga rum där det ska avgöras i vilken av de båda semifinalerna (den 6:e och 13:e februari) som artisterna ska tävla i.

De tävlande artisterna i Ukrainas ESC-2016-uttagning:

♥ Aida Nikolajchuk
♥ ALLOISE
♥ Anastasia Prykhodko (“Action“, Anastasia Prikhodko – 2011)
(även “Mamo” för Ryssland i ESC 2009)
♥ Arkadij Vojtjuk
♥ Brunettes Shoot Blondes
♥ Jamala (“Smile“, Jamala – 2011)
♥ Japanda
♥ Lavika
♥ NeAngely (Nuangels) (“Courageous”, NeAngely – 2014)
♥ Peaks of Kings
♥ Pringlez
♥ Pur:Pur
♥ SunSay
♥ Svitlana Tarabarova
♥ The Hardkiss
♥ Tonja Matvienko
♥ Victoria Petryk (“Love is Lord“, Victoria Petryk – 2014)
(även “Matrosy” i Junior ESC 2008)
♥ Vladislav Kurasov

Jurymedlemmarna i Ukrainas ESC-2016-uttagning:

♥ Konstantin Meladze (kompositör, producent)
♥ Ruslana (“Wild Dances” ESC 2004)
♥ Andrei Danilko (Verka Serduchka) (“Dancing Lasha Tumbai” ESC 2007)
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: När jag tidigare under säsongen skrev om mina förhoppningar inför Ukrainas eventuella ESC-deltagande så var det just en nationell uttagning med först och främst Anastasia Prikhodko jag efterfrågade, och i nuläget så ser det ut som att jag fick precis som jag ville. 😀

Om jag ska fortsätta önska saker så är det väl att resten av uttagningen endast en ren formalitet där Anastasia ska övertyga alla de röstande om att hon har det bästa bidraget innan hon tar hem vinsten i finalen den 21:a februari. 😉

Men, men även om det inte blir så så är jag övertygad om att det blir en underhållande uttagning för det brukar det alltid bli när det gäller Ukraina, vilket är en av anledningarna till att det är en av mina favorituttagningar. 😀

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se