ESC2016SVT har meddelat att de inte tänker tillämpa någon censur i Eurovision utan de kommer att återge allt som händer under de tre showerna. För SVT så är det viktigt att göra en autentisk show och de betonar vikten av yttrandefrihet.

Några förinspelade applåder för att skona TV-tittarna är det därmed inte tal om detta år. Det är ännu oklart om SVT verkligen tar problemet med att delar av publiken gjort det till tradition att bua ut artister och de som ger poäng till “fel” länder på tillräckligt stort allvar för än så länge så verkar deras strategi vara att att “vädja” och “uppmuntra till fairplay”.
(Källa: aftonbladet.se)

Schlagerpinglan: Rent teoretiskt så låter det ju jättebra att SVT står upp för yttrandefriheten och inte tänker använda sig av någon censur, men det är en sanning med modifikation då jag på rak arm kan komma på väldigt många situationer då SVT garanterat hade valt att inte “skildra verkligheten”.

Det finns ju alltid regler för vad man kan och vill förmedla i sitt program och om SVT inte tycker att buropen tillför något så hoppas jag att de väljer att införa en nolltolerans mot hat-beteende.

Jag förstår att de som engagerar sig i frågan om mänskliga rättigheter lättare kan rättfärdiga ett dåligt beteende mot de som de tycker gör fel, men om Sverige vill framstå som ett land där alla är välkomna så kan man inte acceptera ett sådant beteende, även om det skulle innebära att delar av omröstningen ska behöva ske från en angränsande studio utan publik.

Hur SVT än väljer att hantera frågan så hoppas jag vi med stolthet kan blicka tillbaka på ESC 2016 som det året då Sverige visade att vi inte bara välkomnar alla utan även respekterar alla, oavsett olikheter… i alla fall under några magiska veckor i maj. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2016: SVT lovar att inte tillämpa censur”

  1. Micke

    Vill absolut inte höra mer av människor som sänker sig till slamnivå. Minns exempelvis hur Litauens bidrag 2006 och Rysslands stackars tjejer 2014 bemöttes. Kanske den största skammen i ESC-historiens. Människan har tyvärr en fantastiskt förmåga att sänka sig så lågt man kan komma. Hoppas innerligt att människan nu lärt sig hur man uppför sig. Det finns ett utrotningshotat ord i vår värld idag. Det ordet är respekt och jag hoppas på ett återupprepande av det ordet. Var kommer allt hat ifrån? Visst alla kan inte tycka lika men lär er att respektera varandra. Sorry Schlagerpinglan jag vill inte göra detta till en sån blogg men jag kände det måste sägas. Får jag mothugg så lämnar jag det därhän. Vill folk bråka och hata så finns det gott om såna bloggar för dem tyvärr.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se