PolenI oktober 2015 rapporterades det om att TV-bolaget TVP planerade att utse Polens bidrag i Eurovision Song Contest 2016 genom ett internval men nu har de meddelat att det i stället blir en nationell final den 5:e mars.

5-10 bidrag kommer att tävla i den live-sända finalen “Krajowe eliminacje do konkursu Eurowizji” där 100% tittarröster får utse vinnaren.

Intresserade kan skicka in sina ansökningar/bidrag till TVP fram till den 8:e februari och finalbidragen (utvalda av en panel av experter och musik-jounalister) presenteras senast den 16:e februari. Mer information lär finnas på eurowizja.tvp.pl.
(Källor: eurovision.tv och esckaz.com)

Schlagerpinglan: En nationell final i stället för ett internval? Inte mig emot. 😉 Att de väljer ett datum så långt fram i tiden som den 5:e mars (då endast Estland och Sverige har inplanerade shower) gör att det t.o.m. verkar finnas en chans att man kan hålla ett litet getöga på live-sändingen också. 😀

Om bara de tävlande bidragen är lika bra som nyheterna kring uttagningen varit så här långt så finns alla chanser för att finalen kan bli något alldeles speciellt. 😀

Mer om Polens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Polen i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se