Litauen 2016: Resultatet av Show 4

2016-01-31 (söndag)

LitauenI går sändes Show 4 av “Eurovizijos 2016“, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2016. Showen var, precis som de litauiska juryrösterna, förinspelad och efter att de internationella juryrösterna och telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Av de totalt 10 bidragen så avgjorde en mix av jury- och teleröster vilka 8 bidrag som gick vidare i uttagningen, se resultatet, namnen på de olika jurymedlemmarna samt länkar till showens framträdanden nedan:

Jurymedlemmarna i Show 4 av Eurovizijos 2016:

Litauiska juryn (juryröst nr 1): Internationella juryn:
Darius Užkuraitis Peter Freudenthaler (Tyskland) (juryröst nr 2)
Nomeda Kazlaus Syron (Storbritannien) (juryröst nr 3)
Ramūnas Zilnys Karl Frierson (USA / Tyskland) (juryröst nr 4)
Kazimieras Šiaulys

Resultatet av Litauens nationella ESC-uttagning 2016 – Show 4 (30:e januari)

Vidare i uttagningen: Juryröster Teleröster Summa
1. “I’ve been waiting for this night“,
Donny Montell
(12+10+12+10=44) 12 p. (1 578) 10 p. 22 p.
2. “United“, Rūta Ščiogolevaitė (12+8+10+12=42) 10 p. (1 838) 12 p. 22 p.
3. “Leading me home“, Erica Jennings (10+7+8+5=30) 8 p. (1 340) 8 p. 16 p.
4. “Be Free“, Catrinah (6+12+5+6=29) 7 p. (1 293) 7 p. 14 p.
5. “Please Don’t Cry“, Ištvan Kvik & Ellada (8+4+4+7=23) 7 p. (678) 5 p. 12 p.
6. “Stay Tonight“, Valdas Lacko (5+3+3+8=19) 5 p. (990) 6 p. 11 p.
7. “Leisk dar būti / Let Me Show You“,
Eglė Jakštytė
(7+1+7+2=17) 6 p. (482) 4 p. 10 p.
8. “Tomorrow“, Petunija (5+5+6+4=20) 6 p. (453) 3 p. 9 p.
Utslagna:
9. “Did it all“, Behind the Moon (5+6+1+1=13) 4 p. (298) 2 p. 6 p.
10. “Hero“, Alice Way (4+2+2+3=11) 3 p. (228) 1 p. 4 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Eftersom jag endast hade fyra bidrag som jag ville ha vidare i uttagningen och det bara var två bidrag som skulle röstas ut så var jag relativt säker på att lördagens show bara skulle bli en enkel promenadsträcka fram till nästa deltävling. Konstigt nog så hade de båda jury-uppsättningarna och tittarna något emot “Did it all” och en av mina reserv-favoriter fick lämna tävlingen. Nog för att det hade hänt förr eller senare i alla fall, men jag hade föredragit senare.

En annan sak som får redovisas under de tråkiga nyheterna var att jag tyvärr upptäckte att Rūta Ščiogolevaitė stundtals gick över den känsliga gränsen där storslagna ballader blir alltför klyschigt sliskiga. Det är nästan så att jag önskar att de hade kvar sina gamla regler så att man kunde få höra Erica Jennings framföra “United” i stället. Nu är det dock som det är och jag är mer säker än någonsin att jag hoppas att slutsegern går till Donny Montell. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Litauen i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Litauen 2016: Resultatet av Show 4”

 1. Johan

  Usch, hoppas verkligen inte att Rūta tar hem det här. En blek och sliskig kopia av fjolårets “A Million Voices” och andra daterade freds-ballader. Litauen har en mycket god chans till en fin placering med Donnys låt, som håller betydligt högre klass än den han ställde upp med 2012.

 2. Schlagerpinglan

  @Johan, Lite oroväckande är det dock att Rūta fick tittarnas 12:a och den litauiska juryn inte kunde välja mellan henne och Donny. Så vad resultatet än visade i lördags så känns det som att det är ett litet övertag för Rūta för tillfället. Kanske tror de att de har ett bidrag i stil med “A Million Voices” i “United”… men det kan jag aldrig tro att övriga Europa kommer att tycka.

 3. Johan

  Det låter mycket oroväckande. Litauen är nästan varje år en garanterad besvikelse (ofta med bristande kvalitet i urvalsprocessen), men nu har de ju faktiskt en låt mer topp 10-potential mitt framför dem.

  Skickar de Ruta är det nog frågan om hur långt ifrån semi-kval som de hamnar. Plats 12-13 i semifinalen kanske?

 4. Johanna

  Jag tycler LItauen har en stark uttagning i år (bör också tilläggas att jag tre av de senaste fyra åren har haft de i min personliga topp 5) men Ruta är ju fruktansvärt. SEr minst 5-6 bidrag av de som är kvar som har stor potential dock så hoppas att Donny (eller ännu hellre Aiste) tar hem det hela i slutändan ändå. Speciellt nu när de fått ordning en aning på urvalsprocessen.

  Hörde förresten nu att de flyttat finaldatumet till 12 mars? Hur är det ens möjligt när de hoppade över en kvartsfinal……

 5. Schlagerpinglan

  @Johanna, Jag har inte sett något om 12:e mars, men hoppas att det stämmer då det är mindre antal finaler det datumet. Jag slutade för länge sedan att försöka se något längre schema i den litauiska uttagningen och planerar bara vecka-för-vecka. Så länge de producerar intressanta shower och på något sätt får fram en slutvinnare så får man vara nöjd. 😀

 6. Schlagerpinglan

  @Johanna, Nu har även jag läst om att Litauens final ska avgöras den 12:e mars, och det via den officiella ESC-hemsidan eurovision.tv ( http://www.eurovision.tv/page/news?id=lithuanian_eurovizija_round_four ) och då borde det stämma. Några ytterligare upplysningar om hur de tänker sköta utröstningarna har jag dock inte hittat, så jag väntar med att skriva om det tills jag vet vad som händer. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se